JMT сервиз

Професионален сервиз за лаптопи

Бързо обслужване Качество и надеждност Коректност

Почистване на лаптопи

Лаптоп преди почистване Лаптоп след почистване

Почистване от прах

Както настолните компютри, така и лаптопите с времето събират прах, който остава скрит за потребителя. Съвременните лаптопи са изключително компактни благодарение на оптималното оползотворяване на вътрешното пространство, поради което ефективното охлаждане на компонентите става все по-трудно и е в пряка зависимост от добрата вентилация. Когато радиаторите са задръстени, а вентилаторите работят постоянно, за да намалят повишената температура, прегряването е въпрос на време. Първоначално следват повишаване на шума и нестабилна работа на машината (забиване и рестартиране), а по-късно и трайно увреждане на някои компоненти (обикновено на видеочипа, северния мост, южния мост).

Профилактиката удължава живота на вашия лаптоп

Стандартната процедура, която извършваме в JMT е следната: пълно разглобяване на машината, почистване на всички компоненти, смяна на термопаста, сглобяване, преглед и тест. За да можете да разчитате на своята машина, независимо от марката и модела, тази профилактика трябва да се извършва всяка година.

Охлаждащ модул преди почистване Охлаждащ модул след почистване

Почистване след заливане с течности

Когато се случи да залеете лаптопа си с течност, времето за реакция е от решаващо значение. Моментално трябва да го изгасите, да го изключите от контакта и да свалите батерията. Ако го направите, шансът да спасите машината си е огромен. Подсушете внимателно корпуса със суха кърпа. Не използвайте сешоар или вентилатор, защото могат да навредят допълнително. Никога не рискувайте да включите лаптопа на другия ден, за да видите, дали ще работи нормално. Някои компоненти могат да останат влажни дълго време. Почистването е задължително.

В зависимост от вида на течността, в своята практика използваме различни препрати и химикали. При добро развитие на нещата (което не можем да обещаем предварително), успяваме да отстраним всички следи от инцидента, а след почистване от прах и смяна на термоспаста, лаптопът започва да работи по-добре от колкото е работел преди заливането.

Вижте разликата сами

Лаптоп преди почистване Лаптоп след почистване

Дънна платка на лаптоп преди и след почистване

Вентилатор в лаптоп преди почистване Вентилатор в лаптоп след почистване

Вентилатор в лаптоп преди и след почистване

Радиатор в лаптоп преди почистване Радиатор в лаптоп преди почистване

Радиатор в лаптоп преди и след почистване

Смяна на матрици

Подмяна на счупени матрици

Независимо, дали дисплеят е счупен, надраскан, с дефекти или не работи по някаква друга причина, подмяната му е възможна при това на съвсем оправдана цена. Работим единствено и само с нови матрици с минимум 6 месеца гаранционен срок. Стандартната процедура по подмяна на матрица отнема обикновено 2-3 работни дни. Горещо препоръчваме през това време да бъде извършена и профилактика на лаптопа, след което клиентът ще бъде сигурен, че може да разчита напълно на сервизирания лаптоп.

Цената за смяна на матрица започва от около 150 лв. с включен ДДС и стига до 400-500 лв. в зависимост от разделителната способност на матрицата и марката.

Доставяме матрици за всички марки лаптопи

Матрици и други резервни части за лаптопи Asus
Матрици и други резервни части за лаптопи Dell
Матрици и други резервни части за лаптопи HP
Матрици и други резервни части за лаптопи Toshiba
Матрици и други резервни части за лаптопи Lenovo
Матрици и други резервни части за лаптопи Acer

Други сервизни услуги

Смяна на разбити букси

Смяна на букси

Извършваме смяна на захранващи букси, USB, LAN портове и др. Цената започва от 35 лв. с ДДС.

Смяна на разбити панти

Смяна на панти и корпуси

Можем да осигурим панти и корпуси за почти всички модели лаптопи.

Смяна на клавиатури

Смяна на клавиатури

Работим само с нови клавиатури с 6 месеца гаранционен срок. Цената, включваща клавиатура и труд започва от 55 лв. с ДДС.

Смяна на батерии

Смяна на батерии

Предлагаме огромно разнообразие от оригинални и съвместими батерии с 12 месеца гаранционен срок за всички модели лаптопи.

Отговорник на сервиза

Живко Русев
управител сервиз

Разбираме нуждите на своите клиенти. Знаем, колко важно за тях е дефектиралата техника да заработи максимално бързо отново. Осъзнавайки своята отговорност и съпричастност към проблемите на потребителите, приемаме работата си с безкомпромисна сериозност. Искрено щастлив съм, когато особено в трудни за клиентите ни ситуации, успеем да разрешим проблемите бързо и ефективно.