Премиум кутии без компромиси

Изборът на стабилна компютърна кутия често се омаловажава, а спестените пари се прехвърлят за други части, оказващи пряко влияние върху производителността. Качествената и изработка обаче, може да защити по-добре монтираните в кутията части, както и да придаде приятен външен вид съчетан с правилно охлаждане и широко вътрешно пространство. Що се отнася до обикновения потребител всичко това е достатъчно, но ако намесим и ентусиастите, то нещата се променят драстично. На пазара могат да се намерят всевъзможни кутии, някои от които си съперничат по цени с високопроизводителните видеокарти, а дизайнът им е направо умопомрачителен. Днес ще се спрем на три “умерени“ откъм дизайн варианти, предлагащи удобство и здравина.

Cooler Master Storm Trooper

Cooler-Master-Storm-Trooper-SGC-5000

Storm Trooper е просторна кутия (full tower) насочена към геймърите и хардуерните ентусиасти. Cooler Master са добавили дръжка (за по-лесно преместване при чести модификации), която е част от самата рамка на кутията и може да издържа натоварване до 43кг. (14кг. кутия + близо 30кг. чаркове). Дизайнът е “груб“ с LED-ефекти на предния панел, бутоните за управление и вентилаторите. Материалите са стомана и пластмаса, като последната е защитена от неволни удари чрез гумирано покритие. Зоните за монтаж на дискови устройства се разделят на две (всяко с по 4 гнезда) и могат да се завъртат с цел удобство при монтаж. Вариантите за охлаждане са много. Вентилатори могат да бъдат монтирани по всички свободни страни на кутията. Предвидени са още решетки за подпомагане на въздушният поток, филтър за прах и възможност за монтаж на по-обемни водни охлаждания.

Обща информация

  • цвят и материал – черна със стоманено тяло и пластмасови елементи
  • размери – 250 x 605.6 x 578.5mm (ШxВxД), тегло – 14кг.
  • поддържани размери дънни платки – Micro-ATX, ATX, XL-ATX
  • допълнителни портове – 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x e-SATA, аудио вход/изход (с поддръжка на HD Audio)
  • отделения: 9x 5.25″ (максимум 8x 3.5“, максимум 13x 2.5“ – чрез специални рамки), 10x разширителни слота от задната страна
  • вентилатори (предни 2x 120mm с LED диоди, горен 1x 200mm, заден 1x 140mm, възможност за два странични или два долни вентилатора – по 120mm)
  • гаранция – 2 год.

Corsair Graphite Series 600T Mid-Tower

corsair-graphite-600t update

Graphite Series 600T е кутия с елегантен дизайн и приятни заоблени форми. Предният панел е декоративен с множество дупчици за вентилация. Отгоре са разположени допълнителните изводи за портове и специален бутон за контрол на до 4 охлаждащи вентилатора намиращи се вътре в кутията. Страничните капаци са снабдени със специални механизми за бързо отваряне без досадно развиване и плъзгане. Вътрешността е просторна и цялата инсталация протича без отвертка с изключение на дънната платка, която трябва да се прикрепи по-здраво. Налични са голям брой гумени отвори за скриване на кабелите зад панела, като по този начин се осигурява по-безпроблемна циркулация на въздуха. Всички охлаждащи вентилатори са достъпни без да се налага демонтаж на някой компютърен компонент. Липсва възможност за поставяне на странични перки.

Обща информация

  • цвят и материал – графитено-черна стомана с пластмасови орнаменти (ABS)
  • размери – 265 x 507 x 592mm (ШxВxД), тегло – 12.7кг.
  • поддържани размери дънни платки – Micro-ATX, ATX
  • допълнителни портове – 1x USB 3.0, 4x USB 2.0, 1x IEEE 1394 (FireWire), 3.5mm жак за слушалки, жак за микрофон
  • отделения: 4x 5.25″, 6x 3.5“/2.5“, 8x разширителни слота от задната страна
  • вентилатори (преден и горен по 200mm с бели LED диоди, заден – 120mm)
  • гаранция – 2 год.

Corsair Obsidian Series 650D Mid-Tower

corsair-obsidian-650d

650D прилича много на комбинация между по-скъпия full-tower Obsidian 800D и горният 600Т. Заоблените форми са заменени със строг вид, като част от страничния панел е прозрачна. Отварянето отново става с изключително удобните механизми на Corsair. След освобождаване от щипките панелът просто се накланя леко навън и се изважда. Предната част на кутията отново служи за засмукване на въздух и е защитена с филтър против прах. В горната част се намират допълнителните портове, малък почти незабележим контролер за вентилатори (до 3 броя), както и отвор със SATA конектор за включване на външни харддискове. При активиран AHCI-режим в BIOS (Advanced Host Controller Interface), включването или изключването на едно такова устройство може да става “в движение“ (hot-swappable). Вътрешността естествено е просторна и от Corsair отново са щедри на тема отвори за скриване на кабели.

  • цвят и материал – стоманена структура с черен алуминиев преден панел и прозрачен страничен
  • размери – 229 x 521 x 546mm (ШxВxД), тегло – 10.8кг.
  • поддържани размери дънни платки – Micro-ATX, ATX
  • допълнителни портове – 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x IEEE 1394 (FireWire), 3.5mm жак за слушалки, жак за микрофон
  • отделения: 4x 5.25″, 6x 3.5“/2.5“, 8x разширителни слота от задната страна
  • вентилатори (преден и горен по 200mm, възможност за заден вентилатор – 120mm)
  • гаранция – 2 год.

1 Коментар

  1. Имат и стоманено тяло,което ми направи доста силно впечатление.Кутиите изглеждат невероятно.Дизайна им е изчистен,класически черен, но се вижда модерността и новите възгледи и удобството,което ще ни доведат технологиите.Радвам се, че ни пишете и се надявам и за на пред да е така.Хареса ми , че има и допълнителни портове,което ще ми служи чудесна работа.Още днес ще отида да си взема два такива, дано да има.Има и страхотни захранващи блокове, направено е така, че доста години да нямаме проблеми.

Коментирай

css.php