LG Cinema 3D SMART TV с “вълшебно“ дистанционно

Борбата за надмощие в сектора на “умните“ телевизори е безмилостна. Основните играчи непрекъснато залагат на какви ли не подобрения и добавки, с които да преборят конкуренцията. LG изненадват приятно с обновена серия смарт-телевизори, които идват в комплект с пасивни 3D-очила и новото им дистанционно предлагащо гласово управление.
LG-Magic-Remote-with-voice-and-3D-passive-glasses

LG Magic Remote with Voice
Телевизорите придобиват все повече функции характерни за персоналните компютри. Добавянето на програми, вградени хард-дискове и мрежови възможности превръщат модерните Smart-TV в своеобразни HTPC-машини. Единственото нещо, което остава непроменено е начинът на управление. Magic Remote with Voice е интересно хрумване, което комбинира дистанционно управление и гласови команди в едно. С негова помощ значително се подобрява навигацията в сложните менюта на телевизора и дори работата с Интернет-съдържание вече може да се нарече приятна. Търсенето и попълването на текст в полетата на търсачки, интернет сайтове и др. вече е по-лесно и се осъществява само с гласови команди, които потребителят подава чрез вграден в горната част на дистанционното управление микрофон. Не е необходимо използването на виртуалната екранна клавиатура при писане, което е може би най-досадното действие при работата с “умен“ телевизор. Предлага се още контрол чрез жестове (gestures) и специален scroll-бутон наречен Magic Wheel, който наподобява функционалността на компютърна мишка в зависимост от менюто използвано в момента.

Passive 3D Glasses
LG отново залагат на пасивните 3D-очила, които белязаха успех през миналата година. Предимството им пред т.нар. активни е в тяхната лекота и удобство. Не са необходими нито батерии, които да захранват очилата, нито скъпа електроника, която да им вдига цената. Няма го и досадното “синхронизиране“ с телевизора или трептенето на картината. Очилата имат само специално поляризирани лещи, а цялата 3D магия се случва в телевизора и зависи от качествата на самия панел. Пасивните очила са евтини ($12-$15), което прави възможно гледането на телевизия от цялото семейство. Картината е по-ясна и контрастна в сравнение с тази на активните.

LG Cinema 3D SMART TV (и по-специално LG 55LM860V)
Що се отнася до самите панели, посоката е само една – по-тънки и по-големи от предишните. Новите телевизори имат почти незабележима рамка (около 0,5см – Cinema Screen), изчистен минималистичен външен вид, а цветовете и контраста са както винаги – перфектни. Подсветката се осигурява от LED-диоди, които могат да бъдат индивидуално включвани или изключвани в зависимост от картината изобразявана в момента, като по този начин цветовете (и особено черното) са по-дълбоки и изпъкват повече. Телевизорите са снабдени с двуядрени процесори управляващи 3D функциите и осигуряващи светкавична бързина при работа със Smart-приложенията и интернет браузъра.
large01

Останалите нововъведения са:

  • Full HD картина, 3D звук и ново поколение конвертор от 2D към 3D съдържание
  • контрол над дълбочината на 3D ефектите, който осигурява допълнителен реализъм на изображенията
  • Dual-Play режим с помощта на два броя специални допълнителни очила включени в комплекта. Насладете се на игра за двама, без да се налага да разделяте екрана. Всеки играч вижда само и единствено своята перспектива от играта.
  • Home Dashboard – начален екран подобен на десктоп, с възможност за подреждане на любими приложения
  • Wi-Fi и Smart Share Plus възможности за достъп и разглеждане на файлове от външни устройства, USB v2.0
  • Wireless Display (WiDi) – технология от Intel, даваща възможност за лесна и бърза връзка между телевизори и преносими персонални компютри без кабели или интернет връзка.
  • Smart-TV функционалност с приложения от LG App store,  достъп до Интернет и енергопотребление от едва 110W (за модел LG 55LM860V)

Модели LG 3D LED Smart-TV на промоция в момента:

LG 55LM860V, 55″ – 4742лв.

LG 47LM860V, 47″ – 3604лв.

LG 55LM670S, 55“ – 3134лв.

LG 47LM671S, 47″ – 2279лв.

Коментирай

css.php