HP IPAQ hw6915 – смартфон, който напълно оправдава цената си

HP IPAQ hw6915 е горд наследник на hw6515 , като се отличава с много по-добър процесор и повече памет. Това устройство е подходящо за потребителите, които имат нужда от мощен набор от опции за свързаност (Wi-Fi,Bluetooth,GPS,GPRS,EDGE), като е снабден и с QWERTY клавиатура. Моделът работи с операционната система Windows Mobile 5 и е достоен представител на джобните компютри.

Смартфонът HP hw6915

Смартфонът HP hw6915

Като цяло HP IPAQ hw6915 не е нито най-бързото, нито най-мощното устройство в своя клас, но предоставя на своите притежатели изключителна производителност и функционалност.

Дизайн
Цялостният дизайн на устройството вдъхва усещането за здравината и устойчивост на изработката, макар че е направен от пластмаса. Вградената QWERTY клавиатура в повечето случаи увеличава значително теглото на телефоните, но не така стоят нещата с този модел. Всъщност на тегло той достига до 189 грама с батерията, но като цяло не надвишава кой знае колко размера на другите Pocket PC – та, които са с QVGA дисплей. Може би отначало на потребителите ще им бъде трудно да свикнат с дебелината му, но това не е повод за притеснение.

Дисплеят е с размери 240х240 мм, чувствителен на допир и с функции за разпознаване на ръкописен текст. Екранът има отлично качество на яркостта и контраста. Той е много удобен за писане на съобщения, гледане на снимки и видеоклипове. От дясната страна на hw6915 се намира слот за SD карта, а от ляво – плъзгача и бутона за камерата. А заоблените краища в долната част позволяват за по-сигурното и удобно захващане на устройството.

Една от слабите черти на телефона е 1.3 – мегапикселовата камера и ниското качество на снимките, които прави.

Свързване
Възможностите за свързване на hw6915 са едни от най-значителните му преимущества. Той разполага с вграден Bluetooth, инфрачервен порт, Wi-Fi и GPS приемник. Тези опции лесно могат да бъдат управлявани чрез IPAQ Wireless Manager, който по подразбиране се намира на началния екран. В този модел има инсталирана GPS навигационна програма, но разбира се можете да ползвате и друг такъв софтуер,съвместим с телефона. Ако предвижвате да го ползвате в колата си за дълги разстояние, е необходимо отделно да си закупите зарядно за кола, тъй като батерията се изтощава много бързо.

Параметри
IPAQ работи с Intel процесор с тактова честота от 416 MHz, което го прави доста мощна машина. При стартиране на приложения телефонът зарежда с голяма бързина и не изпитва никакви трудности при сърфиране из интернет.

Доста интересно приложение, с което разполага hw6915 е Profile manager. Програмата позволява да се създават различни профили, като настройки на силата на звънене, управление на захранването, състоянието на Wireless и т.н.Например бихте могли да направите профил “Home”, където силата на звука е висока и профил “Work”, където звука на телефона ще бъде изключен.

Част от програмите, с които е снабден телефона и ще улеснят максимално работата ви с него са: Excel mobile, Power Point Mobile, Outlook, Windows Media Player Mobile 10, Pocket MSN и т.н.

Заключение
Според мнението на специалистите от mypocketpcmobile.com HP IPAQ hw6915 е смартфон, който напълно е в състояние да задоволи изискванията на масовите потребители на джобни компютри. Множеството възможности за свързване го правят изключително функционално устройство. Цялостното изпълнение на телефона е много добро, а цената напълно оправдава качеството му.

Към 04.10.2011г. смартфонът се предлага на цена 510.00лв.

Коментирай

css.php