Samsung Galaxy S III – неограничени възможности в полза на потребителя

Последните няколко години се оказаха доста успешни за Samsung по отношение на потребителската електроника и мобилните телефони. Телевизорите им се продават като топъл хляб, а що се отнася до смартфоните – те са вече най-големият им производител в световен мащаб с дял от около 29.1% отмъквайки титлата от Applе, които остават с 24.2% през първото тримесечие  на годината. С премиерата на новият си супер-телефон, Samsung за пръв път се опитаха да създадат очакване и мистерия около представянето на свой продукт. Слуховете за формата и хардуера на Galaxy S III до последно не бяха ясни, а блоговете бяха пълни с противоречиви данни.ready-galaxy-s3-samsung-iii Дизайн и основни параметри
В крайна сметка новото попълнение на фамилията Galaxy ни хвана малко неподготвени. Дизайнът е нетипичен и няма нищо общо с черните строги форми на предишните два модела Galaxy S и Galaxy S II. Поне този път никой няма да може да обвини компанията в копиране на форми от нейният най-голям съперник – Apple и техният iPhone. Телефонът идва в два цвята: бял или син, като в бъдеще е възможно Samsung да ни изненадат с допълнителни цветове под формата на лимитирани серии. На представянето стана ясно, че видът на телефона е вдъхновен от природата и по-специално речните камъни и мрамора. На рекламните снимки и клипове апарата създава усещане за лекота и спокойствие напомнящи за източните будистки Дзен-течения. Дали ефектът ще продължи да се усеща и в ежедневието всеки следва да прецени сам. Едно обаче е сигурно – апаратът е с отлично изпълнение. Всички части на панела пасват идеално помежду си, а специалното glossy-покритие (Hyperglaze)  на задния капак кара телефона да прилепне приятно към ръката ви по време на работа. ready-galaxy-s3-white-III-img gallery white5 Galaxy S III идва с 4.8“ HD Super AMOLED екран с резолюция 1280×720 (с възможност за настройка на цветовете) защитен от стъкло Gorilla Glass 2 със слой против отпечатъци. Странното при дисплея е, че подредбата на пикселите не е RGB, както при Galaxy S II, а т.нар. Pentile (RGBG) използван при първия Galaxy S. От Samsung успокояват, че няма място за притеснение, а причините за използването на Pentile подредба са нейният по-дълъг живот и по-добра енергийна ефективност. Действително екранът е на много високо ниво, традиционно за телефоните на компанията. Цветовете на AMOLED-екраните редовно засенчват конкуренцията с яркостта и наситеността си. Размерите на апарата са 136.6 x 70.6 x 8.6mm, а теглото е 133гр. Инженерите на Samsung заслужават похвала тъй като телефона е само с 4.5mm по-широк и с около 1cm по-висок от предшественика си, въпреки новият огромен екран. Батерията е с капацитет от 2100mAh и учудващо е способна да издържи поне 1 ден активно използване на всички екстри в телефона, а те никак не са малко. По-важните от тях са:

  • 8 MP камера с автофокус, LED-светкавица, едновременен запис на HD-видео и снимки, стабилизация, разпознаване на лица и усмивки, geo-tagging, touch-фокус
  • втора предна камера с 1.9MP и резолюция 720p@30fps
  • 4-ядрен процесор Cortex-A9 с честота 1.4 GHz , чипсет Exynos 4212 Quad и видео-ускорение Mali-400MP
  • 16/32/64GB вградена памет, 1GB RAM
  • GPS с A-GPS поддръжка и възможност за работа с руската система за позициониране GLONASS
  • акселерометър, сензор за близост, жироскоп, компас, барометър и RGB-сензор
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA-сертифициран, Stereo-FM радио с RDS, слот за microSD карта до 64GB, Bluetooth 4.0, активно заглушаване на шума от околната среда при разговор, TV-out
  • ОС Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich и обновена версия интерфейс – TouchWiz UI v4.0

И ако всичко това ви се струва прекалено от хардуерна гледна точка, то от Samsung ще ви докарат до припадък с многобройните си софтуерни добавки и подобрения. 78Image1

  • Smart Stay – иновативна функция, която използва предната камера за да наблюдава периодично лицето и очите ви. По този начин екранът няма да изгасне ако все още го използвате (полезна опция при четене на текст/книги или гледане на видео).
  • S-Voice – вариант на гласово управление на телефона подобен на асистента Siri в iPhone. Можете да подавате различни команди към апарата в зависимост от приложението, да приемате/отказвате повиквания, работа с аларма, календар, гласово снимане с камерата, стартиране на програми, търсене в Интернет и др. Опцията се справя доста добре, но има нужда от доработване.
  • Direct Call – улеснение, което позволява директно гласово обаждане към някой от контактите ви. Например докато пишете SMS можете да вдигнете телефона към ухото си и той автоматично ще набере човекът за когото е било предназначено съобщението.
  • Smart Alert – вибрация-напомняне за пропуснати обаждания и различни напомняния.
  • S-Beam – работи по същият начин както Android Beam – улеснен трансфер на всякакви файлове между телефони
  • AllShare Play – възможност за едновременна работа по стандартите DLNA и Wi-Fi Direct за връзка към различни устройства. Интересното е, че телефонът може да бъде свързан дори към контролерите на игрови конзоли (Xbox, PlayStation).
  • Best Photo – режим за автоматично заснемане на 8 снимки едновременно с възможност за избор на най-добре получилата се.

Конкретни недостатъци не могат да се посочат защото в случая те са свързани само със субективната преценка и вкус на потребителите (прекалено голям телефон, без отделен бутон за камерата, странна форма и цветове). Основни конкуренти на апарата са LG Optimus 4X HD и HTC One X. Повече информация и пълни спецификации може да откриете на сайта на Samsung.

Galaxy S III може да намерите в нашият магазин на цена 1207лв.

Коментирай

css.php