HTC Sensation XE – познато лице с нови възможности

HTC-Sensation-XE HTC Sensation XE (eXtended Edition) се явява еволюционно развитие на модела Sensation, представен в началото на 2011-та. Външният вид и размерите на апарата са запазени, а промените се изразяват в подмяна на старите чипове с по-производителни и добавяне на по-младежки брандинг и разширени музикални възможности. HTC се стремят да запълнят всяка ниша, която сметнат за свободна, тъй като в последно време Android платформата стана пренаселена и конкуренцията е изключително голяма, включително от страна на китайски производители като ZTE и Huawei.

Дизайн и аксесоари
Промяна във цялостната форма липсва, но за сметка на това използваните материали и цветове са изцяло подменени. Телефонът е издържан в черно с червени акценти около говорителя и камерата. На гърба на апарата се вижда логото на Beats Audio, а под капацитивния екран са разположени четири осветени в червено тактилни бутона (tactile feedback). Корпусът има приятна форма и е много удобен при хващане благодарение на гумираното покритие и леко извитата форма. От едната страна на говорителя са разположени сензорите за  близост и осветеност, а от другата – камерата за видео-разговори. Налице е характерният за HTC статус-диод, който сигнализира при пропуснати обаждания или нови SMS/e-mail съобщения. Освен зарядно и USB-кабел, комплекта на телефона включва още iBeats слушалки (тип тапи) с три бутона за контрол на аудиото. С помощта на вградения в телефона Beats Audio еквалайзер качеството на звука през слушалките значително се подобрява и макар технологията да е изцяло базирана на софтуер без физически чипове, разликата е осезаема.

Производителност и функционалностHTC-screen-sensation-xe-Image1 HTC Sensation XE разполага с един от най-мощните чипове на Qualcomm – двуядрен процесор с честота 1.5GHz. Сърфирането в Интернет е направо песен, с вградения браузър страниците се зареждат светкавично без насичане. Интерфейсът с който работи телефона е HTC Sense 3.0 UI и вградените в него фирмени приложения са едни от най-полезните и не досадни в сравнение с други Android платформи. Приятно впечатление прави наличието на няколко варианта за stand-by екран, както и улеснено отключване. Поддържа се споделяне на мултимедия към всички социални мрежи или сайтове за качване на снимки, а превърналите се вече в стандартни възможности – DLNA и Wi-Fi Hotspot, допълнително улесняват визуализирането и обмена на данни между различните устройства за забавление у дома. Всички тези екстри обаче идват с един недостатък – бързото изтощаване на батерията. Това беше и основната критика към базовият вариант HTC Sensation. Сега капацитета и е повишен от 1520 на завидните 1730mAh, които осигуряват допълнително време за работа с апарата.

Мощните функции, солидната изработка и вече наличният ъпдейт до Android 4 правят Sensation XE достоен съперник на модели от ранга на Sony Ericsson Xperia Arc S, LG Optimus 3D или iPhone 4S.

Недостатъци

  • лесна загуба на сигнал в зони с много ниско покритие на мобилната мрежа
  • има какво да се желае що се отнася до качеството на камерата

Характеристики

  • процесор – двуядрен 1.5GHz Scorpion (с чипсет Qualcomm MSM8260 Snapdragon и графично ядро Adreno 220)
  • 768MB RAM, microSD карта до 32GB, 1GB свободна памет за данни
  • 4.3-инчов S-LCD капацитивен multi-touch екран с 16 милиона цвята и резолюция 540x960 (256ppi), Gorilla Glass
  • ОС – Android 2.3.4 с възможност за обновяване до Android 4.x
  • акселерометър, жироскоп, сензор за близост, компас
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNА, Wi-Fi hotspot функционалност
  • GPS (A-GPS), Bluetooth v3.0 с A2DP, Stereo FM Radio с RDS
  • 8Мpx камера (3264×2448) с автофокус, двойна LED-светкавица, touch-фокус, стабилизация на изображението, видеозапис – 1080p@30fps, втора камера с VGA-резолюция
  • Beats Audio и видео плеър с вградена поддръжка на XviD/MP4/H.263/H.264/WMV
  • батерия – 1730mAh
  • размери – 126.1 x 65.4 x 11.3mm, тегло – 151гр.

Актуална цена към момента: 1009лв.Copy-of-HTC-Sensation-XE-and-XL-Launch

Коментирай

css.php