HTC One V – Android 4.0 в компактна опаковка

Google представиха версия 4.0 на своята мобилна платформа Android в края на миналата година, но въпреки това производителите масово продължават да пускат телефони с по-старата – 2.3.x. От HTC явно са решили да променят това, като пуснат цяла плеяда телефони (One Series) с новата “сладоледена“ версия на операционната система, точно навреме за наближаващите летни жеги.

HTC-One-V 3V Gunmetal

HTC One V е компактен телефон с приятна форма и познатата ни извивка в долната част, която е запазена марка на HTC (от времето на модела Hero), придаваща стил и отличаваща телефоните на компанията сред морето от апарати на пазара. За малкият си и елегантен вид устройството е събрало много, ако не и всички възможни характеристики, които един потребител би могъл да поиска.

По-важните от тях са:

  • Операционна система Android 4.0 Ice Cream Sandwich с интерфейс HTC Sense 4.0
  • 4-бандов телефон (GSM 850/900/1800/1900MHz) + 3G поддръжка (850/900/2100MHz)
  • 3.7“ капацитивен тъч-екран с 16 милиона цвята и резолюция 480×800 пиксела
  • 1 GHz процесор, видео ускорение – Adreno 205, чипсет – Qualcomm Snapdragon MSM8255
  • 4 GB памет (от които 1 GB са достъпни за потребителя) + слот за microSD карта (до 32GB)
  • Wi-Fi b/g/n и DLNA поддръжка за връзка към други мултимедийни устройства
  • GPS с A-GPS поддръжка и Stereo FM-Radio с RDS
  • 5 MP камера с автофокус, LED-светкавица, разпознаване на лица и режим за динамични цветове
  • видео-запис с 30 кадъра в секунда и резолюция 720p, възможност за едновременен запис на видео и снимки
  • microUSB-порт с възможност за зареждане, 3.5mm жак за слушалки
  • Акселерометър, сензор за близост, сензор за околна осветеност
  • Гласово набиране, офис редактор – Polaris Office, DivX/XviD поддръжка, ускорено зареждане на OS (8-12сек.)
ksp video1

Дизайн и мултимедия
HTC One V е позициониран като телефон от среден клас, размерите му са 120.3 x 59.7mm (ВxШ), а с дебелината си от 9.2mm засенчва много от актуалните модели на пазара. Апарата включва литиево-йонна батерия с много голям капацитет (1500 mAh), която перфектно се съчетава с умерено-големият 3.7-инчов екран. Алуминиевият корпус придава лекота и удобство дори при работа с една ръка (цвят: черен или сив, тегло – 115гр.).

За бутонното управление HTC са заложили на набиращата популярност комбинация от 3 хардуерни бутона под екрана, които в случая са капацитивни с тактилна функция (haptic – вибрация на бутона, отчитаща натискане от страна на потребителя). От дясната страна на телефона е разположен бутон за увеличаване/намаляване на звука, от лявата – microUSB-порта, а отгоре се намират бутонът за вкл./изкл. и 3.5mm-тровия жак за слушалки. Налице е и малка диодна сигнална лампичка характерна за HTC, която също е разположена от горната страна.

Екранът е с много добро качество, текстът се изобразява отлично и не изисква особено вглеждане при четене. По графиките не се забелязва пикселизация, цветовете са ярки и отчетливи дори при силна слънчева светлина. Отлични ъгли на виждане.

Звукът е на добро ниво, както при разговори, така и при слушане на музика. Налична е и опцията за звукова оптимизация Beats Audio Enhancement, която обработва и разширява диапазона на звуковия сигнал предлагайки подобрено качество, особено при използване на слушалки.

Недостатъци
Недостатъците са дребни и по-скоро свързани с личните предпочитания на потребителите. Телефонът не предлага хардуерен бутон за камерата, характерен за много от актуалните модели на пазара. Освен това от 4GB вградена памет, за потребителя е достъпен едва 1GB, което прави microSD картата задължителна.

HTC One V може да закупите в нашият магазин на промоционална цена от 589лв. (към 30.04.2012г.)

Коментирай

css.php