4-ядрен телефон Optimus 4X HD и телефони серия “L” – от LG

В началото на лятото LG Electronics представиха три интересни модела смартфони под името L-SeriesL3, L5 и L7. Характерни за тях са изпипания минималистичен дизайн създаващ усещане за по-тънък от действителното телефон и използването на качествени материали при изработката (метал и твърда пластмаса), с цел удобство при държане в ръка. Друг интересен момент е вграждането на големи по размер екрани в тези по-достъпни модели, което би привлякло нови клиенти в средния пазарен сегмент, където LG имат какво да наваксват.

LG Optimus L5 E610 – 438лв. (черен)LG-Optimus-L5-e610Телефонът заема междинното място в серията и притежава средна към базова функционалност. Екранът е голям, което значително улеснява работата с него, но резолюцията е твърде ниска дори за телефон с дисплей под 3.5 инча. И докато графиките могат да се преглътнат, то текстът особено в уеб-браузъра ще изглежда неприятно. Процесорът също е с ниска по днешните стандарти честота, така че се гответе за изчакване при стартиране на по-тежко приложение. По-ниските производителност и резолюция обаче водят след себе си повече живот за батерията, по която забележки няма – 1500mAh. Очевидно телефонът е предназначен за хора без особени изисквания, които рядко биха се възползвали от повечето смарт-функции, но пък те са налице – в случай, че потрябват.

Спецификации

  • процесор – 800 MHz Cortex-A5, чипсет Qualcomm MSM7225A Snapdragon, графично ядро – Adreno 200
  • екран – 4.0-инчов LCD (320 x 480), с 16 милиона цвята
  • 512MB RAM, 2.5GB памет достъпна за потребителя, microSD слот до 32GB
  • Android 4.0
  • 5mpx камера с автофокус (touch-фокус) и LED-светкавица
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, Bluetooth v3.0, FM Radio с RDS
  • акселерометър, сензор за близост, компас
  • размери – 118.3 x 66.5 x 9.5mm, тегло – 125гр.
  • батерия –  Li-Ion 1500mAh

LG Optimus L7 P700 – 566лв. (бял / черен)LG-Optimus-L7-P700 LG Optimus L7 заема челната позиция в “L”-серията на компанията. Дизайнът много напомня този на модела LG Prada 3.0 създаден съвместно с едноименната модна къща. Екранът е голям с тънки странични рамки и е сравнително ярък дори на слънце, въпреки леко огледалното си покритие. Сглобките са без хлабини, а задният панел е специално обработен, така че изплъзване от ръката ви е малко вероятно. Производителността е много добра, макар и с миналогодишен процесор. Навигацията из менютата е лесна, а интерфейсът на Android 4.0 е допълнително преработен по вкуса на LG, което прави работата още по-интуитивна. Качеството на звука е добро (активно елиминиране на шума по време на разговор), като е налична Dolbyоптимизация при слушане на музика. Телефона се справя много добре в зони с ниско ниво на мобилен сигнал. Недостатък е единствено камерата, която е със средно качество. Снимките отразяващи по-сложни обекти не винаги са с точни цветове и експозиция, като е налице по-голям от обикновеното “шум“ (noise) в кадрите. Приятна изненада е решението за вграждане на NFC-чип за безконтактни разплащания – опция, която не се наблюдава в смартфоните от среден клас.

Спецификации

  • процесор – 1GHz Cortex-A5, чипсет Qualcomm MSM7227A Snapdragon, графично ядро – Adreno 200
  • екран – 4.3 инча IPS LCD (480 x 800), с 16 милиона цвята и Corning Gorilla Glass
  • 512MB RAM, 2.4GB памет достъпна за потребителя, microSD слот до 32GB
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, Bluetooth v3.0, FM Radio с RDS
  • 5mpx камера с автофокус (touch-фокус) и LED-светкавица, предна камера за видео разговори
  • Android 4.0.3
  • акселерометър, сензор за близост, компас
  • размери – 125.5 x 67 x 8.7mm, тегло – 122гр.
  • батерия – Li-Ion 1700mAh

LG OPTIMUS 4X HD P880 – 1109лв. (бял / черен)
Безспорно най-голям интерес в последните 1-2 месеца предизвика модела от висок клас – LG OPTIMUS 4X HD. От известно време корейците са в догонваща позиция спрямо конкуренцията в лицето на Samsung и HTC, чиито флагман модели затвърдиха позиции доста бързо (One X / Galaxy S III). Въпреки това, апарата заслужава сериозно внимание – все пак вграждането на чип Nvidia Tegra 3 не е шега работа.LG-P880-OPTIMUS-4X-HDОще от пръв поглед впечатление прави огромният дисплей разполагащ с IPS-матрица. Цветовете  са много добри, а високата резолюция прави текста отлично четим при всеки изглед. Корпусът е с отлична изработка, изцяло пластмасов е, което спестява доста тегло при такъв голям екран и мощен хардуер. Интерфейсът е значително променен – налични са пълни възможности за персонализация, както на заключващия екран, така и на виртуалните десктопи. Работата с телефона е светкавична, сърфирането в Интернет – също. Снимките са качествени, особено при ниска осветеност, тъй като вградената LED-светкавица е доста силна и напомня тези в моделите Galaxy S II / III. Приятна изненада прави огромната батерия, която беше слабо място в предишните върхови смартфони на компанията. Единствено може да се направи забележка за качеството на звука, което изостава спрямо повечето конкурентни модели от висок клас. С отличната си производителност, перфектният дизайн и многобройните възможности за споделяне на мултимедия, OPTIMUS 4X HD заема достойно място сред най-добрите телефони за годината.

Спецификации

  • процесор – 4-ядрен 1.5GHz Cortex-A9, чипсет Nvidia Tegra 3, графично ядро – ULP GeForce
  • екран – 4.7-инчов True HD-IPS LCD (720 x 1280), с 16 милиона цвята, Corning Gorilla Glass и гъстота на пикселите – 312ppi
  • 1GB RAM, 12GB памет достъпна за потребителя, microSD слот до 32GB
  • Android 4.0 с интерфейс Optimus UI v3.0
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, NFC чип за безконтактни разплащания, GPS, Bluetooth v4.0
  • 8mpx камера с автофокус (touch-фокус), стабилизация на изображението и LED-светкавица, предна камера с 1.3mpx
  • акселерометър, жироскоп, сензор за близост, компас
  • размери – 132.4 x 68.1 x 8.9mm, тегло – 133гр.
  • батерия –  Li-Ion 2150mAh

3 Comments

  1. Макар и да не ми допадаше в началото, се оказа доста сполучлив модел. Изненадана съм от LG! 🙂

  2. Радвам се че ни показвате този пореден невероятен модел телефони както си им казвам аз.На скоро моя приятелка си купи такъв и за сега е страшно доволна.Определено и на мен ми допадна като дизайн и най вече като качествата,които има вътре.Хубаво е да измислят нещо, с което да задържат батерията да не пада толкова бързо.Но с тези големи екрана и използването на интернета може би ще минат още 3-4 години докато измислят нови неща.Продължавайте а ни информирате.

  3. Макар и да не съм почитателка на този тип телефони, не ми се иска да имам. Доста са неудобни, пък и не съм от хората, които са в интернет постоянно, може би защото и мощта работа е свързана с компютрите. Но този модел, който ни показвате е невероятен.Веднага ме грабна със своят дизайн. Надявам се да ни пишете и за новите модели.Има отлични показатели, надявам се и батерията да издържи по дълго.

Коментирай

css.php