Какво се крие зад зелената серия хард дискове WD

Western Digital Caviar GreenТенденцията на увеличаване обема на хард дисковете е съпроводена с консумацията на повече електрическа енергия, необходима за тяхното захранване. Серията на Western Digital Caviar Green е предназначена за тези потребители, които целят ефективни и балансирани компютърни системи с голям капацитет и оптимално съотношение на производителност, стабилност и консумация на електроенергия.

Основни предимства

Ниски нива на консумация – благодарение на технологиите IntelliSeek, noTouch и IntelliPower, разработени от компанията, консумацията е намалена до 40% спрямо стандартните твърди дискове за десктоп компютри.

Студени и тихи – дисковете от серията WD Green работят при по-ниска температура, което е важен фактор за постигането на по-добра стабилност. Ниските нива на шум ги правят подходящо решение за интегриране в ултра-тихи компютри.

Голям обем – най-големият твърд диск от серията е 2TB Western Digital WD20EADS.

Перфектни като външни дискове – тъй като отпада необходимостта от активно охлаждане, използването на тези дискове във външни кутии е изключително подходящо. Резултатът е тих и надежден външен диск.

IntelliPower – технологията се базира на изключително прецизен баланс между скорост на въртене, трансфер на данни и алгоритми за кеширане. Така се постига значителна икономия на енергия и много добра производителност.

IntelliSeek – уникална технология, чрез която се управлява движението на главата. Благодарение на това се постига по-ниска консумация на енергия, по-ниски нива на шум и вибрации. Виж демонстрация ->

NoTouch гарантира, че когато пренасяте твърдия диск, няма опасност главата за запис да се докосне до плочата.

StableTrack – чрез тази технология се намаляват вибрациите, създавани от двигателя (само за дисковете с капацитет 2TB).

Коментирай

css.php