Избор на геймърски компютър

Геймърски лаптоп, марков компютър или асемблирана конфигурация? Кое е най-доброто решение?

Всички знаем, че геймърите, особено т.нар. hardcore или pro маниаци, са отделна порода компютърни ползватели. За тях машините, на които прекарват по-голяма част от времето си, са от изключителна важност. Винаги обръщат огромно внимание на параметрите им – визия, производителност, скорост, качество на графиката и т.н. Така и трябва.

От друга страна през последните години развитието на технологиите, както и на самата ентъртеймънт геймърска индустрия привлича все повече и повече хора. Далеч не само в детска или младежка възраст, потребителите искат да получат пълното преживяване, дори и да не са денонощно пред мониторите.

Как да подходим при избора на геймърска машина, за да получим най-доброто от вълнуващия и предизвикателен свят на компютърните игри.

Мобилни без да оставяме игрите

Прогресиращото смаляване на компонентите едновременно с увеличаването на производителността им позволи на пазара да се появат и преносими компютри, които покриват в голяма степен изискванията за гейминг. Лаптопите от премиум класа на Apple и особено на Dell XPS, които представят устройства дори със 17-инчов екран от най-висок клас (вж. Избор на лаптоп Dell XPS през 2022г.), позволяват и на най-взискателните геймъри да не изоставят игрите докато са на почивка, в командировка или искат да прекарат няколко часа на въздух в парка.

Пълното преживяване е в геймърската екосистема

Все пак всеки, който се е докоснал до света на игрите отлично знае, че преживяването, което може да му осигури една наистина добра геймърска конфигурация в съчетание с прилично-голям монитор, подходящо озвучаване, удобен геймърски стол и всичко останало за пълно потапяне в играта не може да се сравни с нищо друго.

Поради тази причина трябва да се вземат предвид предложенията на големите производители на геймърски машини или т.нар. “маркови” компютри. Такива домашни PC-та се предлагат в най-различни конфигурации и с голяма ценова ножица.

Истинските ентусиасти дублират домашната геймърска конфигурация с лаптоп от висок клас, за да са сигурни, че няма да изпуснат никъде и нищо от геймърските си вълнения.

Тези варианти обаче имат не малко недостатъци – това са готови предложения от страна на производителите, но дали са най-добри за конкретните интереси, нужди и умения на геймърите. Подлежат ли тези машини на ъпгрейд и лесно заменими ли са компонентите, вложени в тях? Отговаря ли цената на това, което получавате?

Да си “билднеш” геймърска машина – не е никак трудно

Да си поръчате асемблиран геймърски компютър според вашите конкретни изисквания. Това може да бъде доста изгодно, ефективно и перспективно решение в няколко аспекта. Ще познавате всеки компонент, ще имате възможност да ги подменяте, надграждате, определяте спрямо конкретните нужди и не на последно място – всъщност да спестите пари. Да инвестирате постепенно през един по-продължителен период от време е изкушаваща възможност. Удобно и икономически ефективно е да не заплащате за задължителните маркетингови “трикове” при представянето на готовите конфигурации, при които винаги нещо ви задоволява напълно за сметка на компромис при друг компонент. 

Голямото предимство тук е, че може да се оперира в рамките на определен бюджет. Да се заложи на манияшкия вид на машината, светлини и форми или да се вложи повече във високопроизводителен процесор. Или пък да се търси повече графична мощ. Има възможност цялата концепция да бъде изградена от гледна точка на игрите, на които ще играете, преживяванията, които търсите, личните предпочитания и геймърско поведение.

Ще запитате дали не са необходими познания далеч над средните и няма ли евентуални рисковете при подбора на части и тяхната съвместимост при свободното асемблиране. 

Точно тук се намесва екипът на JMT. Ние сме на ваше разположение за съдействие по най-добрия начин в това вълнуващо пътешествие. Дългият опит в продажбата на компоненти и асемблиране на компютри ни е довел до отличното им познаване като плюсове, минуси, приложение. Особеностите при съчетаването им, “подводните камъни”, спецификите за монтаж са аспекти, с които се справяме ежедневно и можем да ви бъдем максимално полезни. Важен е цялостният подход към монтажа, изграждането на окабеляването, системите за охлаждане и др., Може да разчитате на нашия опит и вниманието към всеки един детайл от конфигурацията.

Собствения ни сервиз на високо професионално ниво за гаранционна и извънгаранционна поддръжка е задължителното условие, но и гаранция, че ще останете доволни. Вярваме, че можем заедно да изградим вашата персонална геймърска мечтча без допълнителни рискове. И да продължим да я развиваме във времето.

Ако сме предизвикали интереса ви, можете да разгледате нашите готови предложения за асемблирани геймърски компютри. Подборът на компоненти е направен на базата на текущите тенденции в хардуера и търсенето от страна на клиентите ни. Конфигурациите могат да бъдат променени частично или напълно спрямо вашите предпочитания.

Коментирай

css.php