Dell Inspiron N7110 – отличен баланс между дизайн и производителност

Лаптопите от серията Dell Inspiron N7110 се появиха на пазара през декември 2010 г. От тогава досега този лаптоп е спечелил редица почитатели в цял свят заради чудесния си външен вид и отлична производителност. От компанията DELL определено знаят как да впечатляват публиката, след като изпратиха на бойното поле един изключителен воин, който си извоюва достойно място сред почитателите на игрите и киноманите. Dell Inspiron 7110 се отличава със забележителна изработка и надеждност, което го прави идеален заместил на настолния компютър. Серията включва лаптопи в ценовия диапазон 1270.00-1919.00лв. (цените са актуални към 02.11.2011г.)

Dell Insipirion 7110

Дизайн
Когато става въпрос за външния вид на лаптопа бихме казали, че той се характеризира със стилен и елегантен дизайн от най-висок клас. Покритието му е лъскаво и изчистено от излишни елементи. На българския пазар се предлага основно в черно, но по принцип се произвежда и в синьо, розово и червено. При моделите, на които може да се сменя капакът, това става с натискането на бутон в задната част. По този начин капакът се отделя и може да се сложи в друг цвят. Естествено, традиционно логото на Dell се намира по средата на капака.

Въпреки че основният използван материал при направата на шасите му е пластмаса, качеството на изработката е отлично и усещането за здравина и устойчивост е ясно осезаемо. Шасито и клавиатурата не се огъват, нито скърцат.

Клавиатурата на лаптопа е в стил „chiclet”, което само по себе си означава, че тя е удобна и писането на нея става бързо и приятно. Бутоните са широки, с достатъчно разстояние помежду си. Тъчпадът е с големи размери, а допълнително на клавиатурата има бутон, чрез който той се деактивира.

Производителност
Благодарение на своя процесор 2,3-GHz Intel Core i5-2410M и 6GB оперативна памет, лаптопът се справя добре дори когато се натовари с тежки игри и приложения. Най-големият проблем на този компютър е, че му е необходимо повече от нормалното време да зареди. При тестове направени от специалистите от http://www.laptopmag.com е установено, че не се справя особено бързо (предвид добрите си технически данни) в правеното на копие на близо 4.97GB папка със смесени медийни файлове.

Със сигурност Inspiron 17R ще ви позволи да играете най-новите игри без никакво притеснение. Ценителите на виртуалните игри ще останат истински доволни от възможностите на този лаптоп и от уникалното геймърско приключение, което могат да изживеят.

Характерното за Inspirion 7110
С покупката на този лаптоп вие ще се сдобиете с мощен и производителен компютър. Inspiron 7010 е серия, която включва лаптопи с второ поколение процесори Intel Core i3, i5 или i7, поне 640 GB капацитет на твърдия диск и 4-8 GB RAM памет. Дисплеят е голям – 17.3″ и предоставя едно огромно удоволствие при гледане на филми или играене на игри. Камерата е вградена и е 1 MP, но снимките, които прави не са с най-доброто качество.

17 – инчовият екран е с LED подсветка и Intel Wireless Display технология за безжична прожекция на пълно 1080 пиксела видео. Лаптопът разполага с 5.1 surround озвучаване – за спиращо дъха екранно преживяване.

Основните портове са: два USB 3.0 порта , 8-в-1 картов четец,  eSATA/ USB 2.0 комбо порт, VGA out port, Ethernet (за включване към мрежа и интернет), Bluetooth. Липсва обаче слот за ExpressCard и FireWire порт.

Батерия
Снабден е с шест клетъчна литиево-йонна батерия, а живота и продължава до 4 часа без зареждане при активна работа. Това за толкова мощна машина с голям дисплей е много добре.

Плюсове:
• Качеството на изработката е много добро – със здраво шаси и трайни пластмаси
• Стилен външен вид, гладък и приятен на допир
• Капакът на лаптопа не скърца при мърдане – гаранция за доброто му качество
• Безжично прожектиране на филми на вашия телевизор, благодарение на технологията Intel WiDi
• Лаптопът е снабден с високопроизводителна видео карта за графични приложения, като играене на игри или гледане на HD филми
• Голям обем на твърдия диск, съобразен с предназначението на лаптопа (игрите и филмите хабят най-много място на диска)
• Удобна клавиатура и тъчпад
• Много добра цена

Минуси:
• Липсва слот за Express Card
• Ключовите бутони (play, volume и др.) споделят пространството с функционалните бутони F1 и F12
• Дисплеят изглежда твърде ярък по отношение на цветове и контраст, което може да се оправи със специален софтуер, но дори и тогава може да не успееш да се справиш с прекалената яркост
• Режимът „Hibernate“ на пръв поглед изглежда, че работи, но всъщност когато хибернацията завърши, системата отново се включва.

В заключение ще споделим мнението на специалистите от http://egadgets.pk. Според тях този модел лаптоп е много добър избор, ако търсите компютър с голям десктоп, с красив дизайн, на атрактивна цена. Той ще ви бъде отличен помощник у дома или в офиса, но определено не е подходящ избор, ако смятате да го носите навсякъде със себе си.

Коментирай

css.php