DELL Inspiron 15R (5521) – стилно решение за дома и офиса

Наскоро DELL обновиха популярната си серия 15R представяйки моделите 15R-5521. Компанията се опитва да съчетае добре-сглобена машина с производителност и приятен външен вид. Стартирайки с базова цена от около $500, DELL 5521 се позиционира отлично към масовите потребители и за разлика от предходни модели носещи номерация 15R – тук не се наблюдават проблеми, като шумни вентилатори или прегряване.

Дизайн dell inspiron 5521 silver BIG15R се отличава с перфектен външен вид. Въпреки сравнително достъпната си цена лаптопът не изглежда евтин и пари не са пестени що се касае до дизайн. Корпусът е изцяло изработен от здрава пластмаса (за жалост само отделни елементи са метални). Налична е характерната за DELL възможност за пълна заводска персонализация на капака в цветово отношение, като са предвидени няколко интересни нюанса включващи розово, червено, сребристо и металическо синьо. Клавиатурата е черна, без осветление, устойчива на течности и притежава т.нар. островен дизайн. Бутоните са приятни при натиск, безшумни и леко потънали спрямо равнината. Моделът може да се похвали и с Numpad, улесняващ максимално работата с офис приложения и въвеждането на цифри. Touchpad-а е голям и изместен в ляво, а повърхността около него е гладка и леко лъскава – затова се пригответе за отпечатъци. В най-дебелата си част 5521 достига 25mm, а теглото му със стандартна 4-клетъчна батерия е 2.2кг. Портовете и оптичното дисково устройство са разположени от двете страни, а предната част е запазена за индикаторните диоди и четеца за карти памет. Общият брой USB-портове с които разполагате е 4 (с функционалност за зареждане на периферни устройства в sleep-режим). Достъпни са още един HDMI и един RJ45порт, както и комбиниран аудио жак. Звукът се осигурява от stereo-говорители работещи с Waves MaxxAudio 4 – оптимизация даваща възможност за подробна настройка на аудио-сигналите.

Екран и производителностdell-552115R 5521 е снабден с 15.6-инчов LED екран използващ технологията за подобрен цвят и контраст – Trulife. В основата си тя представлява комбинация от специални glossy-покрития увеличаващи яркостта на картината, с най-голям ефект при гледане на видео и любителски гейминг (наличието на макар и леки отражателни повърхности може да се окаже неприятно при работа под силна светлина). Потребителите търсещи Full HD резолюция или touch-екран също ще останат доволни, тъй като DELL са оставили възможност за избор на такива варианти още при поръчката на продукта в сайта им.

Останалите параметри не предизвикват изненада. 5521 предлага много широк диапазон от процесори, започвайки от бюджетните Intel Celeron/Pentium и достигайки до производителните Core i7. Видеокартата може да бъде вградена в процесорния чип (Intel HD Graphics) или външна – в лицето на моделите Radeon HD7670M и HD8750M. RAM-паметта достига до 8GB, a дисковото пространство – до 1TB. Голямото разнообразие от хардуерни опции прави серията изключително гъвкава. Потребителите могат да избират между модели подходящи за офис работа, Интернет и лека мултимедия и такива способни на гейминг, а защо не и на умерена видео-обработка. И ако това не е достатъчно, от DELL са приготвили и варианти с 6-клетъчни батерии способни да възпроизвеждат видео в продължение на 5.86 часа (пълно натоварване).

Недостатъци
Като минуси ще отбележим наличието на известни отблясъци от екрана, което затруднява работата на силна слънчева светлина, по-голямото тегло в сравнение с някои конкурентни модели от ASUS и Toshiba и липсата на осветена клавиатура.dellinspiron5521-3Характеристики

  • процесор – възможност за вграждане на: Intel Celeron 887 (2M Cache, 1.5 GHz), Intel Pentium 977 (2M Cache, 1.4 GHz) и 3-та генерация Core-процесори (Ivy Bridge) – i3-3217U (3M Cache, 1.8 GHz), i5-3317U (3M Cache, up to 2.6 GHz) или  i7-3517U (4M Cache, up to 3.0 GHz)
  • памет2, 4, 6 или 8GB DDR3 на 1600MHz
  • чипсет Mobile Intel HM76 Express
  • видеокарта – вградена в процесорния чип – Intel HD Graphics 4000 или допълнителна Radeon HD7670M/HD8750M съответно с 1GB и 2GB DDR3 памет
  • екран – 15,6“ Truelife LED с резолюция 1366×768. Допълнителна възможност за избор на Full HD екран 1920×1080 с покритие против отблясъци.
  • харддиск – до 1TB SATA 5400rpm
  • DVD+/-RW оптично устройство, stereo-говорители с подобрен звук – Waves MaxxAudio 4, вграден микрофон и 1MP HD web-камера
  • Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0+LE (low energy)
  • 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x RJ45 Ethernet и 1x HDMI v1.4a, 8-в-1 четец за карти
  • 4 или 6-клетъчна батерия (съответно 2.8Ah/40 WHr и 3.0Ah/65 WHr)
  • размери – 376 x 25 x 259mm (ШxВxД)
  • тегло  – 2.2кг. (със стандартна батерия)
  • гаранция – 2 години (Next Business Day)

Гамата модели 15R – 5521 може да намерите тук.

3 Comments

  1. Параметрите му са доста атрактивни. Подкрепям! Ще свърши чудесна работа и в къщи и в офиса ми

  2. Ивайло Илиев on

    Ако е подобен на 15И N5110 – лошо. След тази машина се отказах от Dell. Два изгърмели диска за две години, постоянно прегряване, клавиатурата не е добре закрепена. Дано в новите модели да са поправили тези проблеми, макар че силно се съмнявам. От както закриха фабриките в Европа и преместиха производството изцяло в Китай, Dell вървят стабилно надолу. Не зная как им е по-високия клас, но точно тези машини са зле.

  3. Направо се влюбих в този 15R , който се отличава с перфектен външен вид. Въпреки сравнително достъпната си цена лаптопът не изглежда евтин и пари не са пестени що се касае до дизайн. А мен лично дизайна доста ме интересува, корпусът е изцяло изработен от здрава пластмаса.А когато се пътува доста е от голямо значение това. Налична е характерната за DELL възможност за пълна заводска персонализация на капака в цветово отношение, общо взето това е идеалният за мен в момента….

Коментирай

css.php