Garmin Nuvi 1450T BG – верен помощник по време на път

Компанията Garmin е може би най-реномираният и дългогодишен лидер на пазара на GPS навигационни системи. Продуктовата гама на производителя е изключително богата и включва устройства с най-различно предназначение – GPS навигатори за път, морски навигации, сонари, ехолоти, тренировъчни устройства за спортисти и др. Тук ще се спрем по-подробно на една от най-популярните и търсени навигационни системи за път – Garmin Nuvi 1450T.

Garmin Nuvi 1450T

Ще започнем с някои от неговите положителни качества:

  • бърз процесор и красив дизайн
  • меню на български, гласовите напътствия на български език
  • вградени карти на България и Европа
  • 2 години гаранция

Nuvi 1450T BG е една от най-добрите навигационни системи, които се продават в момента на нашия пазар. Това е едно модерно и усъвършенствано устройство, което ще ви бъде верен помощник в колата, докато шофирате на дълги разстояния – независимо дали в България или чужбина. Той ще ви помогне да достигнете до желаната от вас дестинация, като ви дава правилни насоки при движението в натоварени пътища и при преминаването на различни магистрали. Системата е разработена така,че да може да приема актуална информация за състоянието на трафика в повечето европейски градове. Има вградена навигация за пешеходци, като е снабден и с модерния ecoRoute.

Дисплей:
Благодарение на големия си 5 – инчов дисплей, който се характеризира с отлично качество на яркостта и контраста, вие лесно ще можете да виждате маршрута си на екранната карта.

Приложението “Lane assist”
С приложението “Lane assist”, с което разполага навигатора, вие вече ще знаете в коя лента ще трябва да се движите, за да направите дадена маневра. Дори да се намирате пред лабиринт от ленти и завои, с Nuvi 1450T BG вие вече няма да се притеснявате, че ще объркате пътя или,че ще пропуснете отклонението. Системата ви отчита пътните знаци и ви дава конкретни насоки на къде да се движите, за да отидете до правилната лента.

Безценен помощник в града
Навигационната система ще ви бъде изключително полезна дори и в града. Просто избирате желаната дестинация, а след това получавате подробна гласова навигация на български език за маршрута, който да следвате. Освен това на екрана ви се появяват допълнително стрелки, оказващи правилната посока. А допълнителната функция, която има да получава актуална информация за трафика, вие по всяко едно време ще знаете какво е състоянието на пътя по маршрута ви.

EcoRoute и „Where Am I?“
Чрез приложението ecoRoute (екопът) спестявате пари и гориво, тъй като тази опция ви изчислява най-икономичния маршрут, наблюдава разхода на гориво и т.н.

Част от допълнителните екстри на този модел са функцията „Where Am I?“, която при спешни случаи винаги ще ви каже какво е вашето местонахождение и точните координати, къде се намира най-близката болница, бензиностанция, полиция и т.н.

Специалистите от pcworld.idg.com.au също са имали удоволствието да изпробват тази машинка. Ето какви са плюсовете и минусите според тях:

Плюсове:

  • голям екран
  • опростен потребителски интерфейс
  • отлична навигация
  • актуализации на трафика
  • точни карти

Минуси:

  • избира в повечето случаи главните пътища, като така маршрута може да стане доста заобиколен
  • визуалните предупреждения, когато приближавате радари и камери за безопасност са твърде малки
  • звукът можеше да бъде по-силен.

Към 13.10.2011г. цената на Garmin Nuvi 1450T BG е 389лв. с ДДС.

Коментирай

css.php