Western Digital представи рутери под серията My Net

Неочакван играч се появи на пазара на безжични устройства. Western Digital решиха да се включат в бизнеса с рутери за дома, като представиха четири такива устройства и един Gigabit Ethernet-суич (мрежов комутатор). За разлика от други големи производители, като Netgear, D-Link, Cisco, които залагат на едно-честотни устройства за ниския си клас, Western Digital показаха бюджетен модел рутер работещ на две честоти и предлагащ скорост до 300Mbps, както на 2.4GHz, така и на 5GHz. Други интересни функции са т.нар. FastTrack-технология и възможността за рутер с вграден 1TB/2TB харддиск, който да се използва за съхранение на данни или автоматичен backup на файловете ви.

My Net Seriesrouters Представените четири разновидности изглеждат доста примамливи, особено за домашни потребители. Моделите са: My Net N600най-евтиният от всички, но въпреки това предлагащ работа на две честоти, My Net N750 поддържащ до два USB порта, My Net N900 – модел от висок клас и My Net N900 Central – с вграден 1 или 2TB-айтов харддиск. Всички модели от серията поддържат FastTrackQoS (Quality of Service) технология, чрез която рутера наблюдава трафика в безжичната ви мрежа и дава приоритет на streaming-услуги за гледане на HD-видео, гласови разговори или производителни игри. Western Digital са подсигурили автоматично разпознаване на трафик към сайтове, като Netflix, Youtube, Hulu, Spotify и са оставили възможност за потребителска настройка на до 21 допълнителни услуги, чрез контролният панел  My Net Dashboard. За моделите от висок клас (N900/N900 Central) FastTrack има допълнителна функционалност и носи името FastTrack Plus. Друга интересна функция е поддръжката на Personal Cloud Storage-продуктите на компанията. Те играят ролята на своеобразни домашни NAS-сървъри с капацитет от 1 до 6TB, улесняващи съхранението и прехвърлянето на данни у дома.

Дизайнът на цялата серия е сходен. По-достъпните два модела са решени в комбинация бяло и черно, а високият клас – в черно и сиво. На предният панел са разположени индикаторните светлини за статуса на устройството. От задната страна са разположени мрежовите и USB-портовете. В корпуса са вградени още и специални усилващи сигнала елементи за по-добро покритие. Свързването на нови устройства към мрежата става бързо и лесно – чрез WPS-бутон на лицевата страна. Включени са още възможности за родителски контрол и инструменти за диагностика на мрежата.

My Net 600 / 750 – цени съответно 150лв. / 215лв.wd-my-net-n750-02

  • дву-честотни 300+300Mbps / 300+450Mbps – Wi-Fi 802.11a/b/g/n
  • FastTrack – цялостно наблюдение и оптимизация на трафика (не по пакети)
  • 4 Fast Ethernet / 4 Gigabit Ethernet порта
  • 1x USB / 2x USB
  • IPv6, uPnP (Universal Plug and Play), WPA и WPA2 протоколи, DLNA-сертифицирани

My Net 900 / 900 Central – ориентировъчно $180 / 300 / 350 (в зависимост от капацитета на харддиска)wdfMyNetN900C1

  • дву-честотни 450+450Mbps – Wi-Fi 802.11a/b/g/n
  • FastTrack Plus – цялостно наблюдение и оптимизация на трафика (не по пакети)
  • 7 Gigabit Ethernet / 4 Gigabit Ethernet порта
  • 2x USB / 1x USB
  • IPv6, uPnP (Universal Plug and Play), WPA и WPA2 протоколи, DLNA-сертифицирани
  • за N900 Central – поддръжка на 1 или 2TB харддискове, възможност за безжичен backup, отдалечен достъп

1 Коментар

  1. На скоро си закупихме рутер, така, че да имаме Интернет в целият дом и да работиш без да се притесняваш, а и да си вършиш домашните задължения същевременно.Тук показвате доста добри модели.Важното е да си сложим парола след това, че има доста хора,които чакат само да се включат и съответно нашият интернет отслабва.Надявам се да продължавате да следите за новостите в сферата на рутерите.

Коментирай

css.php