Seagate излиза на пазара на SSD със серията Pulsar

Новата серия SSD на Seagate - Pulsar

Новата серия SSD на Seagate - Pulsar

Тези дни Seagate Technology, най-големият производител на твърди дискове в света, обяви официално своята първа серия SSD дискове Seagate Pulsar. Новата продуктова гама е насочена главно към OEM инеграторите на високо надеждни хардуерни решения.

Pulsar поддържа NCQ и TRIM и се базира на SLC NAND flash технология и Sериал ATA-300 интерфейс. От серията ще бъдат произвеждани дискове с капацитет 50GB, 100GB и 200GB.

Спецификация на Seagate Pulsar

Спецификация на Seagate Pulsar

Според Seagate, дисковете Pulsar предлагат висока производителност, необходима за да бъде осигурена стабилност и бързодействие на приложенията, работещи както на стандартни сървъри, така и на блейд машини. Скоростта при запис достига 200MB/s, а тази при четене – 240MB/s. Тъй като са базирани на SLC flash технология, очакванията са, че дефектите при тази серия  ще бъдат средно 0.44%. Всичко това, наред с ниската консумация от максимум 3W на устройство, прави Seagate Pulsar перфектно решение за интегриране във всеки един сървър.

Първите SSD Seagate Pulsar са доставени на определени OEM партньори още преди около 3 месеца и в скоро време можем да очакваме първите асемблирани машини с такива дискове. Най-вероятно в първото тримесечие на 2010г. те ще се появят и на нашия пазар.

2 Comments

  1. тея новите хардове флаш хардовете, Ще направят революцич в обема след 5 г. всеки телефон ще е с по 100-200ГБ памет.

Коментирай

css.php