Kingston Technology отпразнува 25 години на пазара

На 17 Октомври се навършиха 25 години от създаването на най-големият независим производител на памети – Kingston Technology. Основана през далечната 1987-ма година в САЩ, с течение на времето Kingston се превръщат в компания с над 4000 служители създаващи около 2000 продукта в производствени и логистични бази разположени в Китай, Тайван, САЩ, Ирландия и Великобритания. Строгият контрол на качеството въведен още през 1989-та година, отличните цени и разнообразието от решения направиха Kingston основен доставчик на памети за много производители и утвърдиха позициите му сред обикновените потребители. По случай годишнината ще се проведат различни конкурси, като най-интересният от тях е възможността феновете на компанията да създадат собствен дизайн за флашка, която да бъде пусната в продажба. Голямата награда е $2500, а повече информация може да намерите във Facebook.Image1Потребителското портфолио на компанията се състои основно от различни видове десктоп/сървърни/лаптоп RAM-модули, USB-флаш памети, голямо разнообразие от карти памет (SD, microSD, CompactFlash) и SSD-дискове.

RAM-паметHX H20 DDR3 angle topВсички RAM-модули идват с доживотна гаранция и са 100% тествани за дефекти в момента на производство.

–    ValueRAM – памет отговаряща на всички стандарти поставени от организацията за стандартизация JEDEC и предназначена  за потребители асемблиращи сами конфигурациите си.

–  HyperX – високопроизводителни чипове насочени към геймърски или графични системи, както и към потребители търсещи оувърклок възможности. Разделени са в три подкатегории:

  • Blu / Red – бюджетен клас платки с отлична производителност. Чиповете биват DDR2 или DDR3 с честоти 800/1333/1600MHz и са снабдени с компактни радиатори за отвеждане на топлината.
  • Genesis – отлично разсейване на топлината благодарение на големи радиатори. Повишени работни волтажи от 1.7 – 1.95V при AMD системи и Intel чипсети по-стари от X58. Възможност за работа в 3 и 4-канален режим. Налични са още и специални модели с ниска консумация на енергия, разработени за използване в HTPC-конфигурации (HyperX LoVo – 1.35V).
  • Predator – памети с капацитети от 4 до 32GB, скорости до 2666MHz и поддръжка на Intel XMP (Extreme Memory Profile) за максимална производителност. Платките от серията предоставят най-ниската възможна латентност достигана от Kingston, като е налице и вариант използващ специален охлаждащ гел в месингови пайпове за по-добро топлоотдаване. 

DataTravelerdatatraveler-101-g2DataTraveler е една от най-успешните серии флашки на пазара. Вероятно всеки от нас е имал в даден момент USB-флаш памет произведена от Kingston поради доброто съотношение цена/капацитет и разнообразието от форми и модели. Всички продукти от серията са с 5 години гаранция, а разновидностите предлагащи защита на данните могат да се похвалят с хардуерна криптация и водонепромокаемост.

SSD-дисковеHyperX SSD jpg–   V200 / V+200 – бюджетни модели използващи по-стари контролери с възможни капацитети от 60480GB, интерфейс – SATA 3.0.

–    Hyper X / Hyper X 3K – производителни SSD-решения използващи контролери SandForce и NAND-чипове Intel (90480GB). Предлагат добро съотношение цена/капацитет. Поддържат SATA 3.0 (6Gb/s), TRIM-команди, S.M.A.R.T. и са с 3 години гаранция. Разликата между моделите X и 3K е в това, че последните са сертифицирани за по-малък брой цикли на презапис (program/erase).

Гамата продукти на Kingston предлагани от JMT може да откриете в ценовата ни листа.

Коментирай

css.php