0 бр.
0.00 лв.

Компютърни кутии AeroCool

(8)
Компютърни кутии AeroCool

Кутии за компютри

Изборът на кутия за компютър не винаги е проста задача. Всеки има собствено виждане по отношение на дизайна, естетиката и изобщо външния вид на компютъра си, но компютърната кутия трябва да бъде съобразена и с други и то важни аспекти. Това са: съвместимост с дънната платка, добро охлаждане, възможности за ъпгрейд в бъдеще, характеристики на захранващия блок (когато той е част от кутията), външни размери и др. В JMT.bg ще намерите голямо разнообразие от кутии за компютри на популярни и предпочитани производители като Zalman, Thermaltake, NZXT, Cooler Master, Corsair и др.

Как да избера компютърна кутия?

Преди всичко обърнете внимание на съвместимостта на кутията с дънната платка по отношение на типа форм-фактор. Обикновено настолните компютри се конфигурират с micro ATX или ATX дънни платки и Middle Tower ATX кутии. Мини компютрите пък са с ITX дънни платки и съответно ITX кутии. По рядко се използват Full Tower и Ultra Tower моделите, които дават възможност за монтаж на повече компютърни компоненти, както и за по-добро охлаждане.

При геймърските компютри с мощни процесори и видеокарти охлаждането е особено важно. Компютърната кутия трябва да осигурява добра циркулация на въздушния поток и възможност за монтаж на допълнителни вентилатори при нужда. Можете да разпознаете типичните геймърски кутии по множеството светещи LED елементи в тях.

Значението на цената на компютърната кутия

Сигурно сте забелязали широкия диапазон на цените на кутиите за компютри. Във високия ценови клас са най-вече скъпите геймърски кутии, при които дизайнът и светещите ефекти са от първостепенно значение. Разбира се, качеството на материалите, охлаждането и богатите възможности за разполагане на компонентите са също на ниво. За разлика от тях, евтините компютърни кутии са изработени от не особено качествени и надеждни материали. Впечатление правят тънката ламарина, режещи ръбове и др.

JMT блог

Материали от нашия блог по темата Компютърни кутии

Прочетете още на https://www.jmt.bg/blog/

Как да изберем компютърна кутия

Когато избират компонентите за своя нов компютър, потребителите обикновено се фокусират върху избора на процесор (CPU), дънна платка, RAM т.н. и чак накрая, според останалия бюджет, избират компютърна кутия. Но всъщност тя заслужава повече внимание и сега ще обясним защо.

Клиентите за нас

Nikola Ivanov

Nikola Ivanov

Прекрасно обслужване и много голям избор на компоненти.
преди месец

Rossen Bonev

Rossen Bonev

Много добри продавачи, който си знаят работата.
преди 4 месеца

Margarita Mihova

Margarita Mihova

От години пазарувам тук. Доверявам се на качеството на предлаганите артикули и на консултантите от фирмата. Спокойна съм и когато ползвам услугите
преди година

Valentina

Valentina

На едно място стоки за компютърни специалисти, за обикновени потребители, които си търсят периферни устройства и сервиз. Богат избор и разнообразие...
преди 3 години

Petar Filkov

Petar Filkov

От 2004г. съм клиент на JMT и винаги съм получавал качествени продукти и компетентни съвети. Не бих ги сменил.
преди година

Нагоре