Sony Vaio VPC-SB2L1E/W – стилен и елегантен лаптоп

Sony Vaio VPC-SB2L1E/W е поредното доказателство, че компютърният гигант държи да запази своето място на пазара на лаптопи като реномиран и качествен производител. Снабден с 13.3–инчов дисплей, с двуядрен процесор Intel Core i3- 2310M  и видеокарта AMD Radeon HD 6470M, лаптопът се нарежда сред най-предпочитаните бизнес модели. С елегантния си и изчистен дизайн, цветова гама от бяло и сребристо, теглото от едва 1.7 кг., този лаптоп е идеалният електронен помощник на всеки бизнесмен или бизнесдама.

Sony Vaio VPC-SB2L1E

Макар че не е от най-евтините машини от този клас, качеството му напълно оправдава цената. В този модел Sony са добавили екстри, които са характерни главно за по-скъпите модели преносими компютри. Сред тя е допълнителната защита, която има екрана срещу слънчеви отблясъци. Резолюцията на дисплея е 1366х768, което осигурява отлично качество на картината и наситеност на цветовете. А усъвършенстваната технология Intel SpeedStep, гарантира още по-голяма мощност и производителност.

Производителност
Лаптопът се задвижва от двуядрения процесор Intel Core i3-2310M, базиран на платформата Huron River (чипсет HM65) за ‘Studibook” от серията SB. Процесорът е с работна честота от 2.1 GHz и предоставя бързина и отлична функционалност на системата. Устройството комбинира в себе си интегрирания графичен процесор Intel GMA HD 3000 и посветената видео карта AMD Radeon HD 6470M. Vaio осигурява достатъчно мощност за офисни програми и мултимедийни приложения. Машината е подходяща и за играене на по-леки игри, но не е добър избор за геймъри, който искат устройство с мощен графичен процесор.

Дизайн
Ако искате нетбук със скромен и не привличащ вниманието дизайн, то в такъв случай не си купувайте Vaio VPC-SB2L1E / W. Където и да отидете всички ще бъдат очаровани от фините и меки линии и тънкия дизайн на лаптопа. Изработката му от магнезий и алуминий го правят устойчив и издръжлив, а покритието на капака има допълнителна защита срещу наслояване на прах и поява на драскотини. Лаптопът се продава в два цвята – бял и сребрист.

Sony Vaio клавиатура и тъчпад
Клавиатура и тъчпад
Клавиатурата е в тон с цялостния дизайн на лаптопа – стилна и приятна не само на външен вид, но и за ежедневна работа с нея. Въпреки компактния й размер и липсата на числова клавиатура, между бутоните има голямо разстояние, за да ви е достатъчно комфортно да пишете на нея.

Тъчпадът също е лесен за ползване, а тъчпад бутоните са разделени помежду си, като не издават силен шум при натискането им.

Охлаждане
Дори и при постоянна работа с компютъра , той се охлажда добре и поддържа нормална температура. В случай обаче, че натоварите значително система е възможно вентилатора да издава по-силен звук от обикновено, което може да причини дискомфорт. Другият минус е, че ако държите продължително време компютъра в скута си, той ще се загрее значително и дори ще започне да ви пари.

Дисплей и аудио
13.3 – инчовият екран на лаптопа осигурява ясна картина и ярки цветове. Резолюцията е 1366х768 пиксела, а дисплеят е снабден с модерната технология VAIO Display с полу-неотразяваща повърхност . От друга страна VGA и HDMI портове предлагат възможност за свързване на външни дисплеи с по-висока резолюция.

Независимо от това какво правите – играете игри, гледате филми, пускате си видео клипове или разглеждате снимки – образите са наситени и невероятно ясни.

Високоговорителите са на добро ниво, а силата на звука също е задоволителна. Ако искате обаче да изпълните стаята с шум, ще са ви необходими външни тонколони.

Портове
Vaio VPC-SB2L1E / W е снабден с впечатляващ набор от портове и слотове: два USB 2.0 порта и един USB 3.0, слот за SD карта с памет и Memory Stick Duo, жак за слушалки и микрофон, VGA и HDMI изход, Ethernet и вграден Bluetooth.

Висококачественото шаси, осветената клавиатура, неполираният 13.3 – инчов дисплей и красивият дизайн, определено правят впечатление. Предлагащ обичайният набор от интерфейси и възможността за използване на докинг станция, лаптопът със сигурност си струва да бъде разгледан от студенти и хора, които ще го ползват за забавление и сърфиране из Интернет.

Устройството е достатъчно добро, за да го ползвате за ежедневните си нужди или по време на работа. Но ако сте истински любители на игрите, то този лаптоп не е най-приемливото решение за вас.

Плюсове:

  • Тежи само 1.7 кг.
  • По-бързо зареждане благодарение на Fast Boot
  • Батерията достига до 14 часа без зареждане с Smart Battery

Минуси:

  • Високата му цена

В заключение ще кажем, че за цена от 2067 лв. (актуална към 17.10.2011г.) вие получавате много повече от изящен дизайн и отлични характеристики – чрез Sony Vaio VPC-SB2L1E/W вие получавате свобода, удобства и комфорт, които ще ви позволят да се посветите изцяло на бизнеса си.

3 Comments

  1. Изглежда като старите MacBook-ове. Епъл надградиха този стилен дизайн отдавна. А за тази цена дори ти прадлагат най-добрата ОС. Уважавам Сони за качествената техника но в тази ниша са още назад според мен. Но пък са по добре от харените многолюдни Samsung-и и HP-та.

Коментирай

css.php