0 бр.
0.00 лв.

RAM памет Team Group

(34)
Популярност
Цена
Цена
Най-нови
Филтри: Производител: Team Group
RAM памет Team Group

Какво е RAM памет?

Това е оперативна памет, която играе ролята на временен склад за данни, свързани с текущите операции, които компютърът (настолен компютър, сървър, лаптоп и др.) изпълнява. Заради своята ключова функция този компютърен компонент е важен фактор за производителността на цялата машина. Модулите RAM памет представляват малки платки, които се монтират в специални слотове на дънната платка.

Как да избера RAM памет?

На първо място трябва да съобразите избора си с дънната платка, която планирате да закупите или с която разполагате вече. Трябва да изясните, какъв тип RAM памет (DDR2, DD3, DD4) поддържа тя и с колко слота за памет разполага. За да постигнете висока производителност обърнете внимание и на поддържаната архитектура (Dual chanel, Triple chanel, Quad chanel) и съобразете с това броя на модулите памет. Важно е да знаете също, че 32-битовите версии на Windows не могат да използват повече от 4GB памет.

Най-често в поръчките за нови компютърни конфигурации клиентите ни избират 2 x 4GB RAM. Това е оптималният капацитет към момента съобразно възможностите на съвременния хардуер и нуждите на масовите софтуерни продукти. Асемблираме и по-евтини компютри с 4GB RAM, но това е минималният капацитет, под който не препоръчваме да се слиза. Тъй като тенденцията при цените на RAM памети е да намаляват, а нуждата от повече капацитет се увеличава, не малко компютри се оборудват вече и с 16GB памет.

Ако все пак изпитвате затруднения или несигурност при избора си, не се колебайте да се свържете с нас, за да получите професионален съвет и насока за конкретни модели памет.

JMT блог

Материали от нашия блог по темата RAM памет

Прочетете още на https://www.jmt.bg/blog/

DDR4 или DDR5 – каква памет да изберем

В сравнение с DDR4, DDR5 RAM има по-висока базова скорост, позволява DIMM модули с по-голям капацитет и консумира по-малко енергия за същите характеристики на производителност като DDR4. Въпреки това, DDR4 все още има някои ключови предимства и сред тях са значително по-ниската цена и по-добрата стабилност.

Нагоре