Звук и стил от Logitech

Освен интересни висококачествени мишки и клавиатури, Logitech произвеждат много добри озвучителни системи, перфектно допълващи домашният компютър или система за забавление. Качествената изработка и покриването на всички ценови сегменти наложиха марката, като традиционен в последните години избор наравно с продуктите на ветераните Philips и позагубилите блясък Creative. Ще се спрем по-подробно на три предложения от нисък, среден и висок клас.

Logitech S220 – 55лв.logitech-s220-spex 1010838777 650 На пръв поглед малки, колонките модел S220 изненадват с много добро качество на звука (особено средните честоти) и задоволително ниво на басите – без досадно пращене или странични шумове. За да задържат цената максимално ниска Logitech са използвали изцяло пластмаса при изработката на говорителите. Макар и само със 17W реална мощност, S220 са идеален спътник за непретенциозния домашен потребител/геймър, като могат дори да подобрят звука на доста от LCD-телевизорите нисък клас. Ниска цена, компактност и много добър звук – невероятно, но факт.

Характеристики

  • мощност – 17W RMS (9W – Subwoofer,  2 x 4W – сателити)
  • жак за слушалки и микрофон
  • изнесени на пулт бутони за управление

Logitech Z506 – 166лв.Logitech-z506-4d21ff81b3b06 980-000431Най-просто казано съществуват 3 типа съраунд звук – виртуален (при който търсеният ефект се симулира използвайки само два стандартни канала – стерео), дигитален (изисква декодиране и сигналите текат по оптичен, коаксиален или HDMI кабел) и аналогов (при който говорителите са свързани към всеки от цветните 3.5-инчови изходи за звук на самия компютър/звуковата карта). Именно последният метод се използва при модела Z506. Това не трябва да ни притеснява имайки предвид ценовия сегмент към който принадлежат говорителите. 75W са напълно достатъчни да изпълнят средно-голяма стая с плътен звук и бас. И макар да не “чупят“ прозорци, ефектите от филмите се усещат ясно и отчетливо. Недостатък е липсата на дистанционно или пулт за управление. Регулатора на звука е разположен на десния преден говорител, а този за баса – на самият sub-woofer. Това означава, че ако искате да имате контрол ще се наложи да разположите колоните на една ръка разстояние. Поне централния говорител има хитър механизъм за закрепване върху LCD-екран. Поддържа се включване на различни игрови конзоли, но звукът от тях автоматично се виртуализира през всичките 5 говорителя.

Характеристики

  • мощност – 75W RMS (150W Peak power), от които 27W – Subwoofer (с насочен надолу звук за по-добро усещане), 2x 8W – предни говорители, 1x 16W – централен, 2x 8W – странични
  • 6-канално аудио (5.1)
  • жак за слушалки

Logitech Z906 – 663лв.logitech-surround-sound-speakers-z906 1Позициониран като черешката на тортата в портфолиото на Logitech, Z906 е подходящ за хора търсещи перфектната система за домашно кино. С 500W мощност определено ще бъдете усетени и мразени от съседите. Моделът се явява наследник на успешния Z-5500 пуснат на пазара през далечната 2004-та година. Налични са достатъчно входове за едновременно включване на до 6 устройства от инвентара ви за забавление – телевизор, DVD или Blu-ray плеър, Xbox 360, Playstation 3, Wii, iPod и разбира се – домашен компютър. Използваните материали са фибростъкло, висококачествена гума, пластмаса и метални елементи, които придават приятна тежест и здравина на отделните колони. Инсталацията е улеснена максимално, възможна е пълна подмяна на кабелите в бъдещ момент благодарение на стандартното захващане с щипки (clip). По-голямо внимание следва да се обърне при използване на конектора за игрови конзоли, тъй като един огънат пин го прави неизползваем. Контролът се осъществява чрез дистанционно управление или отделен пулт със статус-индикатори, върху който са разположени още AUX вход и жак за слушалки. Както се досещате забележки що се отнася до звука – няма. Сертифицирането по стандарта THX гарантира отлично качество при гледане на филми, като осигурява звукови ефекти и насочване максимално близки до тези планирани от режисьора. За недостатък ще броим липсата на HDMI портове, но при наличието на всички останали възможности това ще бъде най-малкото притеснение на съседите ви.

Характеристики

  • пълна мощност – 500W RMS (165W – Subwoofer, 8-инчов и 5 x 67W – сателитни говорители)
  • THX сертифицирани,
  • Class-D усилвател
  • поддръжка на Dolby Digital 5.1 и DTS
  • 3D Stereo съраунд звук
  • 2x цифрови оптични входове и 1x коаксиален вход, Aux
  • отделен контролен пулт и дистанционно управление
  • възможност за монтиране на стена, пълен набор от кабели

Ако Z906 ви се струва малко прекален за домашна употреба или просто не държите на съраунд-звук, но искате мощност за компютърната си конфигурация – може да се насочите към 200ватовия Logitech Z623 – 339лв. Подходящ както за гледане на филми (дълбок и плътен бас), така и за музика с отлично качество.

Коментирай

css.php