Logitech G300 – геймърска мишка на добра цена

Всеки геймър, а дори и средностатистически собственик на компютър знае, че периферията е не по-малко важна от чарковете в кутията. Често при избора си на мишка или клавиатура правим компромиси било то поради висока цена или липса на разнообразие. Logitech предлагат интересна комбинация, която да задоволи изискванията на геймърите, без да бърка много на дълбоко в джобовете им. Става въпрос за моделът G300

Logitech-G300

Мишката е жична, изпълнена в два цвята и с ергономична форма. Компанията е решила да премахне страничните бутони и да ги позиционира отгоре, като по този начин осигурява удобство при ползване както с лява, така и с дясна ръка. G300 е с по-малък размер спрямо типичните геймърски модели – 112mm x 73mm x 35m (ДxШxВ). Подходяща е за хора използващи повече китката и пръстите на ръката за управление и движение. Потребителите с големи ръце обхващащи мишката с цяла длан определено няма да се чувстват комфортно.

Моделът разполага с 9 бутона, които са изцяло програмируеми и след кратко свикване няма да усещате трудност в намирането на който и да е от тях. Всички те издържат до 1 милион натискания, което ви гарантира дълъг живот. Мишката е лека, но се усеща типичната здравина характерна за Logitech. Сензорът е оптичен, способен на 2500dpi и макар да не е лазерен осигурява адекватна бързина. Периодът на опресняване е 1ms, а връзката с компютъра се осъществява чрез USB-порт.

Софтуерът за настройка също е обновен и значително по-лесен за използване от предишните версии под името Logitech SetPoint. Потребителят може лесно да избере бутона, който да персонализира тъй като приложението представя виртуален вариант на мишката и всичко става само с посочване и избиране. Налична е възможност за настройка на вградените режими в паметта на мишката или създаване на голям брой локални профили, които се включват автоматично според програмата използвана в момента.

logitech-mouse-g300-software-1

Ако изберете да използвате профили на компютъра ще получите до 5 степени за настройка на сензора, възможност за различно цветово осветяване, чрез вградените диоди, както и допълнително до 3 режима към всеки профил, който сте създали. Въпреки че мишката не предлага специални екстри, като тежести за нагласяне на теглото или сензор с ултра-висока резолюция, моделът е гъвкаво решение за бюджетните геймъри.

logitech-g300-mouse

предимства

  • дизайн подходящ за лява и дясна ръка
  • 9 програмируеми бутона
  • възможност за използване на специфични настройки според работещото приложение
  • вградена памет в самата мишка за запомняне на 3 любими режима
  • възможност за осветяване в 7 цвята според режимите на работа
  • по-достъпна цена спрямо повечето геймърски модели

недостатъци

  • размерът не е подходящ за хора държащи мишката с цяла ръка
  • оптичен сензор вместо лазерен (може да предизвика неволно движение при повдигане)
  • моделът е лек, което може да представлява проблем ако сте свикнали с по-масивни

Logitech G300 може да закупите от нашият магазин на намалена цена от 70лв.

Коментирай

css.php