ASUS Cerberus – удобни, качествени и достъпни гейминг слушалки

Asus-Cerberus-1Освен производител на висококачествен хардуер ASUS отдавна са на пазара и на всякаква периферия свързана с компютрите – слушалки, мишки, клавиатури, микрофони, дори рутери. Най-известните модели слушалки на компанията носят имената Orion, Vulcan, Cerberus и макар последните да не са част от специализираната геймърска серия ROG (Republic of Gamers) все пак могат да се похвалят с много добро качество.

Дизайн
ASUS Cerberus се характеризират със стилен дизайн без излишни елементи. Слушалките са изработени от приятна на допир черна пластмаса, а основните акценти са две червени ивици разположени около говорителите. За пълен комфорт са предвидени 100-милиметрови възглавнички за уши изработени от полиуретан (висококачествена изкуствена кожа) и мек материал в червен цвят за вътрешността. Големият диаметър гарантира удобство без значение от формата на ушите ви и продължителността на ползване. Тъй като кабела се прикрепя едностранно от лявата страна и продължава през двете пластмасови рамки, крепящи слушалките е предвидена и гъвкава кожена лента, която да осигури комфорта на главата ви. Освен специално оплетения 1.2-метров кабел налични са и допълнителни аксесоари, като алтернативен малък кабел за пълна съвместимост с мобилни устройства и удължител с дължина 1.3 метра с отделни жакове за микрофон и слушалки. Като потребител разполагате с два варианта за микрофон – един разположен на кабела и втори свалящ се, разположен отново от лявата страна на слушалките. До колко удобно е използването на първия микрофон при гейминг е спорно, но вероятно има хора които биха ползвали слушалките и извън дома, а тогава ролята на handsfree лесно може да бъде поета от Cerberus.Asus-Cerberus-2

Характеристики

  • говорители – неодимови магнити с диаметър 60mm, диаметър на възглавничките около ушите: 100mm
  • импеданс – 32 ома
  • честотен диапазон – 20 ~ 20000 Hz
  • 2 микрофона – един вграден в кабела засичащ звук от всички посоки и втори свалящ се засичащ звук от една посока
  • честотен диапазон на микрофоните – 50 ~ 10000 Hz
  • чувствителност на микрофоните: –40 dB ± 3 dB
  • дължина на кабела – 1.2m с възможност за общо 2.5m с допълнителен накрайник (1.3m), защитна оплетка, 3.5mm жак за слушалки с 4 зони
  • размери – 182.53 x 151.6 x 101.33mm
  • тегло – 266гр. (с кабел)

Имайки предвид таргет групата качеството на възпроизвеждания звук би следвало да е доста добро. И наистина – ASUS Cerberus може да се похвали със силен бас благодарение на говорителите с диаметър 60 милиметра и с много добро възпроизвеждане на останалите честоти. Усещането за пълно потапяне в игрите е налице, а звуците от изстрели или експлозии са отчетливи и силни. Моделът се справя без проблеми и при гледане на филми или слушане на музика, като изкривявания на звука няма.
Asus-Cerberus-3В заключение
За жалост не можем да обявим слушалките, като подходящи за сериозните меломани, но и това не е пазарната им ниша. Определено специализираните модели за музика се справят по-добре, а и разполагат с истински съраунд звук, който при Cerberus липсва. Моделът е предназначен изцяло за гейминг средите и с достъпната си цена напълно оправдава очакванията, а и нека бъдем честни – за да усетим истински качествената музика освен скъпи слушалки са ни необходими и висококачествени записи, а повечето от нас са далеч от тези стандарти. Единствено свалящия се микрофон има какво да догонва що се касае до качество на записаната реч, но за Skype-разговор по време на игра или ежедневна комуникация е напълно достатъчен.

Asus Cerberus Headset @ JMT – 116лв. с ДДС

1 Коментар

Коментирай

css.php