Аксесоари за маниаци от Corsair

Геймърите са едни от най-взискателните клиенти що се отнася до възможностите и удобствата предлагани от един компютърен продукт или аксесоар. В последните години търсенето на специфичните гейминг продукти расте и неслучайно пазарът на компютърна периферия е залят от огромно разнообразие от всевъзможни джаджи, както на достъпни, така и на доста високи цени (понякога стигащи хиляди долари). Днес ще се запознаем с 3 представителя от продуктовото портфолио на Corsair, които освен с впечатляваща визия, могат да се похвалят и с отлични характеристики.

STRAFE RGB Mechanical Gaming Keyboard – Cherry MX Silent (317лв.)                            Corsair Strafe RGB Silent 2
Започваме с един от последните модели механични клавиатури на компанията – STRAFE RGB с клавиатурни ключета Cherry MX Silent. Все повече хора си задават въпроса, какви са предимствата на механичните клавиатури пред стандартните такива? Една обикновена клавиатура се състои най-просто казано от мембрана и гумирани елементи, които регистрират команда при пълното натискане на клавиша до долу, докато т. нар. механични се състоят от ключета работещи с някакъв вътрешен механизъм, който регистрира командите без да е необходимо натискане до долу. Клавиатурите с мембрани създават проблем по време на игра, тъй като често при натискане на повече от 3 клавиша – четвъртият не се регистрира, докато механизмите позволяват до 6 едновременни команди при използване на USB-порт и неограничен брой при старите PS/2 портове.

STRAFE RGB е снабдена с линейни индивидуално-осветени клавиши с механизми на известния производител Cherry, които са допълнително обезшумени (един от недостатъците на механизмите е по-шумната им работа). Сходството между този и предишния модел K70 са много, но цената е по-ниска. Corsair са заменили металния заден капак с пластмасов такъв, мултимедийните бутони делят ред с F-клавишите (активират се с Fn-бутон), сваляща се релефна подложка за китките, а удобния USB-порт е запазен за да можете лесно да включите мишка или слушалки вместо да се навеждате под бюрото.

Характеристики

  • RGB LED-осветени клавиши (16.8 милиона цвята)
  • специално-разработени механизми Cherry MX Silent
  • възможност за пълно препрограмиране на командите
  • допълнителни комплекти бутони и уред за откачане на клавиши за замяна на буквите W, A, S, D или Q, W, E, R, D и F (за FPS/MOBA гейминг, допълнително текстурирани и релефни).
  • Corsair CUE Link софтуер за настройка и синхронизиране на клавиатурата с мишка и/или слушалки.
  • Текстурирана подложка за китките и текстуриран бутон „space”.

STRAFE_RGB_NA_04 Corsair Strafe RGB Silent 1

 Strafe cherry mx switch silentCorsair Strafe RGB Silent 3

Corsair M65 PRO RGB FPS PC Optical Gaming Mouse (138лв.)
Второто предложение е високо-чувствителната геймърска мишка M65 PRO RGB. И тук Corsair са запазили голяма част от дизайна на предходен продукт (M65 RGB), като основната разлика е в чувствителността на сензора – този път до 12000 dpi. Компанията вече използва и стилизираното си предходно лого след фиаското през 2014, когато предложението за нова визия не се хареса на никой. Корпуса е съставен от пластмаса и качествен алуминий, който по заявка на производителя е от ранга на този използван в летателната индустрия.

Мишката е снабдена с 8 програмируеми бутона, единия от които е с функция „sniper”, 3-зонна осветеност от цветни диоди, тежести за прецизна регулация на теглото според индивидуалния вкус на всеки играч и тефлоново покритие за безпроблемно движение. Както вече споменахме, чувствителността на сензора е повишена, но причината не е толкова в революционно подобрената чувствителност, а произтича от конкуренцията, която упорито вдига разделителната способност в борбата за още клиенти. Повечето геймъри ще се задоволят с чувствителност от няколко хиляди dpi и по-скоро ще се зарадват на оптичен сензор, който за щастие тук не е подменен с лазерен и предлага по-добро проследяване на движението.

Характеристики

  • общо 8 програмируеми бутона, единият от които скролер с повишена маса и „sniper”-бутон
  • бързи високочувствителни механизми на Omron
  • 3 осветени зони с цветни RGB диоди (16.8 милиона цвята)
  • резолюция – 100 до 12000 dpi
  • честота на предаване на данните – 1000/500/250/125 Hz
  • възможност за промяна на теглото и големи тефлонови крачета
  • Corsair CUE Link софтуер

Corsair M65 PRO RGB 2Corsair M65 PRO RGB

VOID RGB USB Dolby 7.1 Gaming Headset (165лв.)
Последно ще представим слушалките VOID RGB USB, които се характеризират с перфектен дизайн и отлична производителност. Моделът е част от успешната серия слушалки на компанията, включваща сходни модели различаващи се по начина на свръзка – безжични, с USB, или стерео (с обикновен 3.5mm жак за слушалки).

Предимствата на USB-слушалките пред безжичните слушалки е по-ниското тегло и възможността за неограничено използване без страх, че батерията ще свърши всеки момент. Естествено безжичните дават допълнителна свобода, но тя си има и съответната цена. VOID RGB USB са изработени от висококачествени материали (лъскава и матова пластмаса и метални елементи за здравина). Говорителите са закрепени подвижно към рамката, която е регулируема и са подплатени с микрофибър и мемори пяна за пълен комфорт. 50-милиметровите говорители издават ясен звук с чисти височини и добър бас. Отстрани на всеки говорител е разположено осветеното от цветни диоди лого на Corsair, а отляво са двата бутона за улеснен контрол – единия за заглушаване на микрофона (mute), а другия за нагласяне силата на звука по време на игра. Естествено, по-широк диапазон на контрол се постига със софтуера за настройка – отново Corsair CUE, който служи и за цветова синхронизация на визията в случай, че притежавате повече от едно осветени Corsair устройства. Микрофонът е с отлично качество, а двата дискретни диода монтирани в края му показват кога той или съответно Dolby ефектите са включени.              VOID RGB 2

Характеристики

  • 50-милиметрови неодимови говорители подплатени с мемори пяна
  • Dolby 7.1 виртуален съраунд звук
  • честоти на възпроизвеждане – 20Hz20kHz
  • импеданс – 32 Ohms @ 1kHz, динамика – 95dB
  • микрофон с функция за шумоизолиране от всички посоки (100Hz до 10kHz)
  • 8 метра кабел

VOID RGB headset

Коментирай

css.php