Екшън камера Toshiba Camileo X-Sports

Неочакван играч навлезе сериозно на пазара за есктремни камери. Това са Toshiba и техният модел Camileo X-Sports предназначен за любителите на адреналина. Toshiba са поредният производител, който представя подобна камера след опитите на Sony, iON и JVC.aToshiba-CamileoМодела изцяло прилича на вече превърналия се в стандарт – GoPro Hero 3/3+, с тази разлика, че размерите и теглото му са малко по-големи. За сметка на това цената е доста приемлива имайки предвид това, което получавате. Нека видим именно какво:Toshiba-Camileo-BackДизайн и функции
Camileo X-Sports e изработен от черна пластмаса и разполага с няколко бутона за управление, които го правят малко по-приятен спрямо конкуренцията от GoPro. От предната страна са разположени само обектива и LED-диод светещ в различни цветове според режима на работа. От едната страна е разположена вратичка скриваща слота за карти памет, microUSB порта, Mini-HDMI конектора и батерията, а от другата е бутона за включване и изключване. От задната страна, като бонус получавате LCD екран, който при моделите GoPro Hero е допълнителен аксесоар и четири бутона за управление.

Апарата притежава 12-мегапикселов сензор, който позволява заснемането на видео във всички популярни разделителни способности, както и правенето на снимки отново в многообразие от режими и големини. Качеството на заснетия материал е много добро, стабилността на картината се осигурява от електронен стабилизатор на софтуерно ниво, а резките промени в осветеността се коригират чрез бързо автоматично нагласяне.
Toshiba-Camileo-CaseОсновното предимство на Toshiba Camileo X-Sports е богатия комплект аксесоари, които получавате заедно с камерата. Не е необходимо веднага да купувате приставки за монтаж върху велосипед, каска, сърф, тъй като разполагате с няколко стойки и елементи за монтаж. Камерата пристига и със специален водоустойчив калъф, който ще ви бъде от полза не само във водата, но също така и на сушата. Специфичното тук е, че повечето приставки се монтират именно за основата на калъфа, а не за самата камера, но вероятността да я ползвате без него е малка имайки предвид екстремните ситуации и съпровождащите ги прах, кал, сняг, вода и т.н. Единствените недостатъци при ползване на защитния калъф са влошаването на записаният звук и по-трудното натискане на бутоните за управление. За щастие в комплекта е включено и удобно дистанционно, което може да носите като часовник и с чиято помощ лесно управлявате камерата в движение.Toshiba-Camileo-X-Sports

Налице са още приложения за iOS и Android, които освен за управление, могат да служат и за споделяне на вече заснето съдържание, чрез WiFi.

Спецификации

  • 1/2.3”, 12-мегапикселов CMOS сензор
  • 2-инчов LCD екран с резолюция 320×240
  • електронна стабилизация на изображението, чувствителност – до ISO 6400, фокусно разстояние: от 0,3m до безкрайност, настройка за баланс на бялото.
  • резолюция за снимки: 12, 8 или 5mpx
  • видеозаснемане: 1080p@60fps, 720p@120fps, 1600x1200p@60fps, 960p@60fps, 848×480@240fps, 480p/30fps във формат mp4 (H.264)
  • специални режими – Photo Burst, Time Lapse, Simultaneous Video & Photo, Continuous Photo, Upside Down, Spot Meter, Looping Video, Date Printing
  • WiFi, Mini-HDMI, microUSB 2.0, microSDXC слот за карта памет (до 64GB)
  • голямо разнообразие от стойки, закрепващи елементи и лепенки за монтиране
  • капацитет на батерията – 1050mAh (живот – 90мин. или 80 с включен WiFi)
  • размери – 73 x 49.5 x 29.5mm
  • тегло – 94гр.

Toshiba-Camileo-BikeВ заключение
Camileo X-Sports е много добра камера, с качество напълно съизмеримо с това на базовите модели GoPro Hero 3/3+, но на по-ниска цена и с по-богат комплект, благодарение на който още с отварянето може да започнете снимки. Би било добре издържливостта на батерията да беше по-голяма, но донякъде проблемът се решава със закупуването на втора такава.

Toshiba Camileo X-Sports @ JMT – 549лв. с ДДС

1 Коментар

Коментирай

css.php