Prestigio пуснаха на пазара своя серия умни LED-крушки

След като вече разполагаме със смарт-телевизори, смартфони, умни термостати и интелигентни хладилници и перални машини, съвсем естествено е цялата тази “умна“ мода да се прехвърли към други елементи от дома ни. Интелигентното осветление е една от възможните сфери на развитие, която до голяма степен е в застой, основно заради по-високите цени на качествените LED-източници.
smart home-prestigio
На пазара са налични доста модели крушки от големи производители (напр. Philips), но разходите за един умен комплект от 3 LED-източника с допълнително безжично свързващо ги устройство достигат до близо $190-$200. Подобни цени са високи за масовите потребители и макар, че всеки от нас би избрал възможността за пълен безжичен контрол на осветлението у дома, ако разликата между стандартните и умните крушки беше малка, то малцина биха оправдали подобен разход само за да са в крак с последните тенденции. Именно тук се появяват производителите на различни електронни компоненти, които бързо навлизат на неразработения пазар предлагайки качествени продукти на доста по-достъпни цени.

Тази есен популярния производител на достъпна потребителска електроника Prestigio реши да предложи своя серия умни LED-крушки. Стратегията на компанията собственост на базираната в Кипър корпоративна група ASBIS е завоюване на позиции в сферата на интелигентните потребителски продукти за дома. През следващите няколко месеца Prestigio планира да представи различни решения под линията Smart Home, като първите от тях са вече в продажба. Ето ги…

Prestigio Smart Led
a-Prestigio smart LED light
Серията крушки към момента има три представителя, като разликата между тях е в цветовата гама на излъчване. Изработката им не се различава по никакъв начин от тази на други сходни продукти. Корпусът им е комбинация от пластмаса и метал в сребрист цвят, съвместим е със стандартен цокъл Е27 и има общо тегло от 142гр.

Характеристики

  • модели – PRLED7E27 (Color LED Light), PWLED7E27 (Warm White LED Light), PCLED7E27 (Cold White LED Light)
  • температура на излъчване в бял цвят – 3000K за модела светещ с топла бяла светлина, 5000K за този със студена и 4000K за модела светещ в различни цветове (±200 K).
  • максимална консумация на енергия – 7W, енергиен клас A.
  • индекс на цветопредаване – 70 CRI, яркост – 490lm, 400lm, 500lm (±10) съответно за цветния модел, топла и студена бяла светлина.
  • ъгъл на лъчите – 120°, живот – 25 000 часа
  • Bluetooth 4.0 LE, Android 4.3/iOS 6.0 и по-нови, управление на разстояние до 15m.
  • размери – 126 x 76mm (В x Ш)
  • гаранция – 2 години

prestigio-Easy to deploy warm PWLED7E27
За да започнете да използвате умните крушки е необходимо просто да замените която и да е крушка в домакинството с избраният от вас цветови вариант. Prestigio Smart LED се управляват много лесно с помощта на приложението Smart Home достъпно за безплатно изтегляне за двете най-популярни мобилни платформи. След инсталация и установяване на връзка със съответната лампа или група от лампи ще ви бъде дадена възможност за пълен контрол над светлината в стаята. Можете да нагласяте интензитета на светене, да сменяте цвета според настроението си или желаната атмосфера, да съставяте графици и профили за различните части от деня със съответната силата на светене, да включвате/изключвате осветлението отдалечено и дори да накарате крушките да мигат в ритъма на музиката която слушате.

Безжичния контрол е защитен с пин код за по-голяма сигурност и се осъществява по Bluetooth на разстояние до 15 метра. По този начин се елиминира нуждата от специални безжични устройства или Wi-Fi рутери, към които да ‘закачите‘ лампите за управление. Всичко става бързо и лесно с помощта на вашия смартфон или таблет. Освен това ако разполагате с устройство за домашно забавление от Prestigio (напр. Multicenter Box) може да централизирате и управлявате от едно място всичките си джаджи.

Трите LED-крушки на Prestigio ще намерите в нашият магазин:
PRLED7E27 @ JMT – 70лв.
PWLED7E27 @ JMT – 50лв.
PCLED7E27 @ JMT – 50лв.

Коментирай

css.php