Таблетът Acer Iconia Tablet A500 – качество на ниска цена

Таблетите са едни от най-новите изобретения  в света на ИТ. Различните фирми изкарват  на пазара все по-нови и по-функционални устройства и това още повече затруднява клиентите, какъв точно модел да си закупят.

Един от най-новите модели, които се предлагат, е  таблетът  Acer Iconia Tablet A500.

Acer Iconia Tablet A500

Acer Iconia Tablet A500

Може би много от вас ще си зададат въпроса какво е по-специалното на тази машина?! Отговорът ни може да го сведем до едно основно предимства – ниската му цена, която ви позволява да притежавате модерен таблет, с изчистен, но привлекателен дизайн,с мощен двуядрен процесор, 10.1 – инчов дисплей и GeForce графика.

Друго ценно качество на  Acer Iconia Tab A500, заради което си заслужава да се сдобиете с такъв модел, е 32 GB вградена флаш памет, 1 GB системна памет и GPS. Също така таблетът има вградена 5  MP задна камера, а предната е 2 MP и се използва за провеждането на видео  разговори. Не бива да пропускаме да споменем, че е снабден и с micro-HDMI видео конектор, благодарение на който можете да свържете машината към телевизор или монитор.

Acer Iconia Tablet A500 разполага с 5MP камера

Acer Iconia Tablet A500 разполага с 5MP камера

Acer Iconia Tab A500 е първият таблет, който започна да се продава  българския  пазар, съвместим с операционна система Andoid 3.0 Honeycomb и  изграден на базата на Nvidia Tegra 2.

Няма как да не ви направи впечатление изчистеният дизайн на таблета – по корпуса липсват каквито и да било физически бутони. Това до голяма степен можем да го приемам като положително качество, тъй като по този начин изглежда по – красив и стилен. Задната му част е направена от метал, като така е осигурена по-добрата защита на устройството.

Acer Iconia Tablet A500 е с приятен за окото дизайн

Acer Iconia Tablet A500 е с приятен за окото дизайн

На тегло Acer Iconia  достига до 765 грама, което го прави малко по-тежък в сравнение с други модели таблети. Но това най-вероятно се дължи на големия му екран и наличието на допълни портове.

За минус можем да приемем не толкова високото качество на самият дисплей.  Въпреки че дисплеят е достатъчно голям, за да се работи спокойно с него, понякога реагира бавно на зададените му команди. Цветовата гама също можеше да бъде по-добра, но това пък за сметка на качествените ъгли на виждане. Другата забележка към Acer Iconia  е, че също няма 3G.

Все пак след изброените отрицателни качества, не бива да смятате, че машинката не заслужава вниманието ни. Напротив! За своята цена, таблетът е достоен конкурент на останалите подобни устройства на пазара.

Изключително удоволствие ще ви достави сърфирането из Интернет, тъй като той  без проблем зарежда дори тежките страниците, които в повечето случай карат устройствата да забиват и да  работят бавно. Гледането на филми и клипове и слушането на музика,  ще бъде истинско забавление за вас. А чипът Tegra 2 ще ви позволи лесно и бързо да зареждате тежки игри, съвместими с Honeycomb.

Що се отнася до батерията на този модел – тя издържа между 8 и 10 часа на възпроизвеждане на видео.

След всичко казано до тук изводите, които можем да си изкараме е, че таблетът е с много добри характеристики, за цената на която се продава.

Въпреки че  Acer Iconia Tab A500 не е „iPad – трепач“, той ще ви бъде от чудесна помощ, където и да се намирате и каквото и да правите! В jmt.bg можете да го намерите на цена от 888.00лв.

1 Коментар

Коментирай

css.php